Friday, August 24, 2012

Ungureanu sabotează PDL, folosindu-se de UDMR

Via Prioritate de Dreapta



O mare gafă se va comite la Congresul PPE din octombrie (la care gazda principală va fi PDL) - UDMR a obținut de la conducerea PPE ca punctul privind autonomia minorităților să fie introdus în platforma PPE. Evenimentul va fi speculat de USL, care își va anexa votul naționalist (-naiv). 

Elemente separatiste primesc în mod inexplicabil carnete PDL, iar Ungureanu face o propagandă păguboasă pentru PDL, în numele așa-ziselor valori europene: "Credem că este un foarte bun prilej ca viitoarea plaformă politică opusă actualei guvernări şi USL-ului, în integralitatea ei, să fie reprezentată şi să se implice în tot ceea ce înseamnă preparativele şi desfăşurarea Congresului. Prezumtiva participare a UDMR, alături de alianţa de centru dreapta, poate fi de bun augur pentru eventuale negocieri premergătoare sau ulterioare alegerilor parlamentare din 2012. Buna organizare şi participarea de înalt nivel sunt crucial importante în demonstrarea faptului că politica europeană reprezintă în continuare o constantă a preocupării forţelor de centru dreapta din România”.

Kelemen Hunor: "I-am solicitat presedintelui Wilfried Martens, ca la modificarea programului PPE sa ne acorde sprijinul sau pentru ca drepturile comunitatilor nationale, chestiunea autonomiei, repectiv toate acele drepturi colective pentru care noi militam de ani in sir, sa fie cuprinse si in programul PPE. Avem o promisiune ferma in acest sens din partea presedintelui. Am discutat totodata si referitor la problematica reprezentarii maghiarimii din Romania in Parlamentul Roman si cel European, ocazie cu care Wilfried Martens si-a reafirmat pozitia anterioara pe care ne-a transmis-o si in mesajul sau video la congresul UDMR din februarie, conform careia maghiarimea din Romania are nevoie de o reprezentare unitara pentru a reusi sa-si pastreze si consolideze pozitia, respectiv pentru a avansa in domeniul afirmarii drepturilor minoritatilor. Acesta reprezinta interesul tuturor".

No comments: