Friday, August 3, 2012

ADEVARATELE STIRI : De ce PDL nu spune cu subiect și predicat că CCR a luat o decizie ilegală ? Datele legale sunt cele comunicate la declanșarea referendumului !


http://www.strobes-r-us.com/admin/images/closeup_images/animatedbar.gif

Nu va fi nicio decizie a CCR în privința referendumului până după alegerile generale, nu se vor putea aduna șase voturi din nouă pentru a putea fi luată. Invalidarea alegerilor locale, dacă listele ar arăta altă dimensiune a electoratului ? Nu există proceduri pentru refacerea alegerilor locale, chiar dacă s-ar admite că listele electorale au fost inexacte.

Consecință colaterală - regionalizarea stil PDL, cu declararea tot ca județe a regiunilor (croite din lipirea a 2-3-4 județe) devine imposibilă până cel puțin în 2016. Tipul de regionalizare al USL presupune păstrarea județelor "într-o primă etapă", dar ar necesita revizuirea Constituției, și 2/3 în parlament. Aproape imposibil, pe actuala lege electorală.

Încă o miză a micșorării numărului de alegători - retrasarea colegiilor, convenabil pentru USL, cu micșorarea numărului de parlamentari. Dar de aici apare perspectiva neatingerii de către UDMR a pragului electoral de 5%. 

Iulia Motoc (fost funcționar ONU, numită de parlament la CCR când PDL avea majoritatea): Când eşti în total dezacord, te poţi gândi dacă demisionezi

Motoc a fost numită de parlamentul cu majoritate PDL. Demisia ei ar duce la numirea unui om din partea USL, care ar avea astfel cel de-al șaselea vot.

Fota: Nu-l vor lăsa pe Băsescu să se întoarcă la Cotroceni, indiferent ce se va întâmpla

Ioan Rus: Vom organiza un mini-recensământ până pe 24 august; va veni un om al Primăriei acasă la români, durează trei secunde

Emil Boc: Să fie foarte clar, domnule ministru: nu avem niciun fel de atribuţii legale de a bate la uşa cetăţeanului să-l întrebăm dacă e acasă sau nu, iar dreptul la concediu nu-l pot lua oamenilor

Metroul se scumpește cu 50% (măsură anunțată DUPĂ alegerile locale). Ce va urma după alegerile generale ?

Germania (via Deutsche Welle) sugerează schimbarea legii CCR. Și USL ar vrea schimbarea legii, a spus-o deja.

În esenţă, judecătorii ar trebui să fie numiţi de parlament cu o majoritate calificată de cel puţin 2/3 şi nu cum se întâmplă astăzi. Comisia Europeană, în ultimul său raport, conţine o lacună: se referă la reformarea sistemului de numire al Avocatului Poporului, dar ignoră ceea ce este mai important: numirea judecătorilor la Curtea Constituţională. E aproape comic să ceri pe un ton grav şi imperios partidelor să nu intervină în deliberările Curţii Constituţionale, când componenţa ei reflectă un raport de forţe politice. Cu siguranţă că deciziile Curţii trebuie să fie acceptate cu calm, dar fără o reformă de substanţă există riscul major ca o criză asemănătoare să se repete.

Comisar european: Uniunea Europeană se poate transforma într-o federație europeană până în anul 2016

UE experimentează intrarea fără vize a cetățenilor ruși. Negocieri privind eliminarea vizelor pentru Rusia sunt în curs.

No comments: