Tuesday, August 7, 2012

ADEVARATELE STIRI : Propaganda destatalizării profită de haosul politic: "Autoadministrarea Ardealului şi Banatului va deveni realitate"

Via Prioritate de Dreapta



Un personaj ciudat, dirijorul Emil Aluaș, președintele Uniunii Ardelenilor și Bănățenilor (ce urma să devină partid) și al fundației Pro West, care intenționa să candideze la primăria Cluj, s-a înscris recent în PDL. În Uniune, pe lângă Aluaș mai este și Sabin Gherman, autorul manifestului din 1998, "M-am săturat de România". Ar fi bine ca partidul să excludă de urgență acest element separatist.

  Emil Aluaș: "Ar fi posibil numai dacă dorim cu adevărat să ne luăm această responsabilitate. Autoadministrarea Ardealului şi Banatului va deveni realitate".

În 22 de ani petrecuţi în Vest, ne-am însuşit cultura şi civilizaţia vestică. Acasă, la Cluj, am regăsit cadre şi studenţi slabi, submediocri, aroganţi, decăzuţi etic şi moral. Amândoi ne dorim autoadministrarea Ardealului şi Banatului. Acum, mai mult ca oricând, nu este nici o urmă de îndoială în mintea mea, că autoadministrarea Ardealului şi Banatului va deveni realitate. 

(Partidul) Uniunea Ardelenilor și Bănățenilor (site): "PUAB militează pentru autonomia administrativ-financiară a Ardealului şi Banatului acestea devenind unităţi federate ale României. PUAB îşi bazează ideologia pe trecutul milenar, specific al Ardealului şi Banatului. PUAB crede în succesul economic al celor 8 regiuni istorice din Ardeal si Banat. Fiecare regiune urmând să fie condusă de către un preşedinte ales direct, iar Ardealul şi Banatul va fi condus de un guvern regional în care vor fi prezenţi reprezentanţi români, maghiari şi germani".

Emil Aluaș - interviu:
Rep.: S-a pus oficial problema regionalizarii. Ati avut membri ai uniunii care sa influenteze în vreun fel mersul lucrurilor?
 

E.A.: Chiar sa influenteze, nu, dar am avut persoane care au facut lobby. Ne-am bucurat când am auzit proiectul, deoarece cele 16 judete la care aspiram si noi în Transilvania si Banat au fost împartite în 3 mari regiuni. Noi nu-l iubim pe Basescu, dar trebuie sa-l apreciem ca încearca sa schimbe ceva, cu un popor care nu doreste schimbarea. În 1990, în 6 iunie am venit acasa, locuiam în SUA pe atunci, chemat de Filarmonica din Satu Mare si de Andrei Plesu, ministrul Culturii. Reorganizarea teritoriala, Parlament unicameral, sunt lucruri pe care le discutam în vara acelui an aici, în Cluj, pe fleoasterul nostru, fosta Petru Groza. Uite că după 22 de ani încă nu a ieșit nimic, încă le discutam. Mare parte din cei cu care discutam atunci au plecat dincolo, un grup mai mare chiar în toamna anului trecut, oameni la 46-47 de ani.

Alte declarații ale lui Aluaș:


"Vom face alianţe cu partide mari din România, o primă alianţă o vom finaliza până în aprilie anul viitor" (adică aprilie 2011).

"Voi numi secretar al Primăriei (Cluj) un german din Austria sau Bavaria".


"Asistăm la o disoluţie a fostei Românii, la o transformare a centrelor de putere în zona Centrului Europei. Noi, Ardealul şi Banatul, trebuie să rămânem ceea ce am fost din totdeuna, uniţi şi apărând cultura şi valorile istoriei noastre".

Propagandă comunistă la Muzeul Țăranului Român. Discuție cu fost un turnător la Securitate

Dan Oprescu, turnător dovedit la Securitate, e cel care a condus dezbaterea de marți a festivalului de film “dedicat democraţiei şi drepturilor omului” de la Muzeul Țăranului Român, Why Democracy. Primul film al zilei de marți a fost Looking for the Revolution, produs de Rodrigo Vazquez și faimoasa anticapitalistă, Naomi Klein.Rodrigo Vazquez, calcă pe urmele eroului său, Che Guevara, “cel mai vestit revoluționar”. Pe parcursul filmului abundă înfierările revoluționare la adresa neoconservatorilor americani (cum am mai văzut și în România). “Inima filmului și a luptei lui Che Guevara” este justiția socială (eufemism pentru socialism), confruntarea colonialismului și a imperialismului american, revoluție pentru dobîndirea justiției sociale (eufemism pentru socialism).

Surse PRM: "Americanii au luat mâna de pe Traian Băsescu"

Victor Ponta are „liber“ de la americani pentru încheierea operaţiunii de înlăturare a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României. Conform unor surse din anturajul Cimpanzeului Mongol, acesta şi-a încheiat duminică după-amiaza vacanţa făcută la mare, la una din vilele de protocol din staţiunea Neptun, revenind în Bucureşti. El s-a întîlnit, în jurul orelor 21, cu generalul Wesley Clark, consilierul său american, care, cu mai puţin de două ore în urmă, se întorsese la Bucureşti de la Washington. Nu există amănunte despre modul în care a decurs discuţia între cei doi, cert este că în momentul în care aceştia au părăsit camera, Victor Ponta era jovial şi destins, ceea ce duce la concluzia că veştile aduse de Clark de la Washington erau bune. Prin urmare, se poate lesne bănui că lui Victor Ponta i s-a dat liber să finalizeze procedura de înlăturare de la Cotroceni a lui Băsescu. Cu siguranţă, în următoarele  săptămîni vor ieşi la iveală amănunte ale tocmelii pe care Maimuţa Obraznică a făcut-o cu stăpînii săi americani, precum şi preţul plătit pentru chestia asta. Noi am aflat că, totuşi, dincolo de optimismul aparent, situaţia este departe de a fi tranşată, yankeii jucînd la două capete.

Încă un consilier numit de Antonescu - bloggerul Gondolin

Este vorba despre Radu Zlati, profesor de istorie la un liceu din Sighetu Marmației, fost coleg de facultate cu Antonescu și autorul Blogului galben al lui Gondolin, site-goarnă care reia declarații, interviuri și știri legate de PnL sau USL.

Ministrul Mihai Voicu a făcut bişniţă cu o vilă ANL

"Cel mai cinstit guvern de după Revoluţie" s-a pricopsit cu încă un ministru "onest". Mihai Voicu chiar este un om care se pricepe la afaceri. El a cumpărat în 2007 o vilă ANL cu 105.000 de euro şi a vândut-o, acum şapte luni, cu 150.000 de euro. Deşi întreaga piaţă imobiliară este într-un declin crunt, noul ministru al mediului de afaceri a reuşit să facă un profit de 45.000 de euro. Specula făcută de ministrul Mihai Voicu are o reţetă simplă: a cumpărat ieftin de la stat, la un preţ de patru ori mai mic decât cel al pieţei din acea perioadă, apoi a vândut, anul acesta, la preţul pieţei. Dacă nu intervenea criza imobiliară, profitul noului ministru putea fi de câteva sute de mii de euro.

De ce a dat CCR un termen atât de lung - mai mulți judecători trebuiau să plece la băi în luna august

Iohannis a refuzat postul de ministru de externe

Generalul Pacepa figurează legal pe listele electorale, Elodia nu mai apare

The Economist: "Oare şcolile din România produc idioţi?"

Der Spiegel: Cei mai periculoşi zece politicieni din Europa (periculoși pentru "proiectul european", adică)

7 august 1991 - apariția World Wide Web-ului (Internetul)

No comments: