Monday, August 13, 2012

ADEVARATELE STIRI : Curtea Constituțională nu mai are motiv să aștepte până pe 31 august, Ponta declară că va trimite altceva decât ce i s-a cerut

Via Prioritate de Dreapta

Scrisoarea lui Victor Ponta către Curtea Constituţională

Va informam ca in Sedinta Guvernului din data de 7 august 2012 a fost aprobat Memorandumul privind masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 si transmiterea catre Curtea Constitutionala a numărului persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru a se putea stabili daca referendumul national pentru demiterea Presedintelui Romdniei, din data de 29 iulie 2012, este valabil in conformitate cu dispozitiile art. 5 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. La aceasta data, institutiile cu atributii in domeniu aduc la indeplinire, cu respectarea dispozitiilor Hotarârii Biroului Electoral Central nr.34/2012 privind interpretarea dispozitiilor art. 17, 18, art. 31 alin. (3) si art. 62 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfasurarea referendumului, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.531 din 31 iulie 2012, sarcinile prevazute in memorandum, astfel incat la data 31 august 2012 Guvernul sa va comunice numarul solicitat de dumneavoastra al persoanelor ce trebuiau inscrise in listele elecetorale permanente la data de 29 iulie 2012.

Ponta solicită Curţii să precizeze care dintre cele două adrese ale CCR este adevărată

Eu am primit două adrese de la CCR. Una dintre ele spune că au hotărât să solicite Guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale. A doua primită, la trei zile după, spune că plenul Curţii a solicitat Guvernului listele electorale permanente. Sunt două adrese. Înţeleg că şi în interiorul Curţii sunt probleme - care e adevărată? Eu nu am de unde să ştiu care e adevărată. (...) Eu am trimis şi astăzi o adresă Curţii, ştiind că mâine am o şedinţă, în care spun că dacă prima adresă este cea adevărată nu sunt eu cel în măsură să stabilesc. Sigur că noi am cerut primarilor să scoată morţii de pe listă. Dacă cea de-a doua este cea adevărată, dacă nu vor să actualizăm listele, mâine Curtea poate da o decizie pentru că listele electorale nu au fost şi nici nu sunt la Guvern. Ele sunt la Biroul Electoral Central, iar în acest moment au fost luate de Parchet, dacă nu mă înşel, dar listele sunt acolo şi Curtea le poate primi în jumătate de oră.

Declaraţie de presă a asistentului pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de Stat al SUA Philip H.Gordon

Aşa cum ştie toată lumea, au existat acuzaţii credibile privind numeroase cazuri de vot ilegal la referendum. S-au făcut eforturi de schimbare a listelor de alegători care ar influenţa cvorumul şi aparent au existat încercări de a constrânge Curtea Constituţională să valideze referendumul. Dacă se confirmă, toate aceste lucruri ar ridica semne de întrebare privind legitimitatea rezultatului, indiferent care va fi acesta. Toţi aceşti paşi ar contrazice valorile şi principiile care unesc comunitatea europeană şi transatlantică şi nu ne-ar plăcea să vedem acest lucru la un aliat NATO, membru al Uniunii Europene, care şi-a asumat un angajament faţă de instituţiile democratice. Ar trebui să adaug faptul că această îngrijorare nu este manifestată doar de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii; cred că ea a fost exprimată şi de alţii: de Comisia Europeană, de Comisia de la Veneţia, de importante ONG-uri şi de alţi membri cheie ai NATO. Noi, Statele Unite ale Americii, susţinem pe deplin cele 11 puncte elaborate de Comisia Europeană pentru a ajuta România în parcursul său democratic.

Cozmin Gușă: Nu e important ce a discutat Dobre cu Rus, vor fi importante discuțiile telefonice sau față în față pe care le-a avut Dobre cu baronii locali

România, o colonie? Cum a ajuns FMI să ne dicteze ce să vindem

FMI vrea privatizarea companiilor Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, Oltchim, Tarom si CFR Marfa. Pe lista ar putea fi incluse, mai repede decat era prevazut, si Posta Romana, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia si Elcen Bucuresti.


Directorul școlii la care preda: Crin Antonescu, un chiulangiu notoriu. Trimiteam oamenii de serviciu să-l aducă la școală.

Te iubesc România pentru că eşti singura ţară din lume care plăteşti ca lumea să râdă de tine

Implementarea Taxei pe Tranzacții Financiare, în linie dreaptă

Martin Schulz: Avem nevoie de un cadru parlamentar transnaţional care să dea o legitimitate instituţiilor executive transnaţionale

Avem nevoie de un cadru parlamentar transnaţional care să dea o legitimitate instituţiilor executive transnaţionale. Aceasta este datoria Parlamentului European. Un lucru niciodată bine primit de executive. Dar niciodată, în istorie, un parlament nu şi-a primit drepturile ca un cadou de la cei puternici. Am luptat întotdeauna pentru drepturile parlamentare. Este datoria mea primordială.

No comments: