Sunday, July 8, 2012

Adevaratele stiri : Experimentul: inventarea minorității majoritare

via Prioritate de Dreapta


Măgăria cu renunțarea la criteriul de validare a referendumului (participarea de minim 50%) are bătaie lungă, nu servește doar la referendumul de demitere, ci este lansată de pe acum pentru următorul referendum care se pregătește - transpartinic, să fie clar ! - cel de revizuire a Constituției (cu regionalizare și eurodiktat fiscal). Să vedem, totuși, dacă se va aplica, Curtea Constituțională este cea care declară validarea referendumului.


Doctrina Brejnev actualizată - balamucul iscat de USL este folosit de europeiști ca pretext

"Avem nevoie de mecanisme noi pentru a putea reactiona mai repede in comun in cazul in care o tara partenera din UE ignora grosolan litera legii sau spiritul comunitatii europene de valori". Ministrul federal de externe a adaugat ca "mecanismele existente sunt, in mod evident, prea greoaie". Conform unor surse diplomatice germane citate de ziarul citat, Berlinul ar fi de parere ca posibilitatea impunerii de sanctiuni politice prin Consiliul European sau Parlamentul European ar fi lipsita de relevanta practica pentru ca barierele legale sunt mult prea mari. 
E suspect entuziasmul unora față de o implicare a UE în corectarea unor distorsiuni politice din România, fie ele și alarmante. Aici am scris despre ce este vorba.


Duma de stat a aprobat legea care cere ONG-urilor finanţate din exterior să se declare „agenţi străini”

Ne place sau nu Rusia, măsura este de apreciat (ar trebui un audit, măcar anual, și la fundațiile cu finanțare internă). O lege similară se discută și în Israel. La noi, fundațiile au acces (contrar legii educației) prin școli, licee și facultăți, iar principalele partide au instructori de la fundații străine (Adenauer, Seidel, Ebert, Naumann...).


Mihai Ghimpu: "Federalizarea este o prostie. Constituţia noastră nu admite. Ea se poate produce doar prin referendum şi cu votul majorităţii cetăţenilor cu drept de vot".

No comments: