Saturday, June 8, 2013

Isărescu, prezent la reuniunea din 2013 a Grupului Bilderberg

Prioritate de Dreapta

Pe o listă recentă a participanţilor nu apare nimeni din România.
Ştirea a lansat-o primul Ziarul Financiar:
S-a dat startul celei de-a 61-a reuniuni a Grupului Bilderberg, unde liderii economici, politici şi financiari vor discuta în secret problemele lumii. Unul dintre ei este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.
Joi a început în Marea Britanie cea de-a 61-a reuniune a Grupului Bilderberg, un bastion formidabil de putere şi influenţă înconjurat de secrete şi teorii ale conspiraţiei din care fac parte conducătorii celor mai mari bănci şi companii din lume precum Goldman Sachs, Barclays şi BP, lideri de state, politicieni şi şefi de bănci centrale. Unul dintre ei este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.
Reuniunea anuală, care va ţine până pe 9 iunie, are aproxi­mativ 140 de invitaţi care vor discuta despre problemele cu­rente. Ariile de interes de anul acesta includ naţionalismul şi po­pu­lismul, problemele Africii, răz­boiul cibernetic şi politicile UE. Discuţiile sunt informale şi de aceea sunt adesea înconjurate de o aură de mister. Ele sunt văzute ca opor­tunitatea supremă de „socia­lizare“ fără obligaţii între liderii lumii politice, economice şi finan­ciare. Dintre invitaţi, două treimi vin din Europa, iar restul din America de Nord, scrie CNBC. „Datorită naturii private a conferinţei, participanţii nu sunt legaţi de nicio convenţie oficială sau de poziţi dinainte stabilite. De aceea, ei pot asculta în linişte, reflecta şi trage concluzii. Nu există o agendă fixă, nu se propune nicio concluzie, nu se votează şi nu sunt emise comunicate“, se arată pe pagina de internet a grupului.
Printre invitaţii de anul acesta figurează şeful Google Eric Schmidt, cel al Amazon Jeff Be­zos, Henry Kissinger, fost secretar de stat al Administraţiei ame­ricane în timpul preşedinţilor Ri-chard Nixon şi Gerald Ford, pre­mierul olandez Mark Rutte, ge­neralul David Petraeus, Timothy Geithner, de asemenea fost secretar de stat al SUA, şi fostul premier italian Mario Monti. [...]

  *   *   *

Cotidianul.ro:

Cu Mugur Isărescu la Bilderberg
Reuniunea secretă a ''oamenilor cu viziune planetară''

Un weekend foarte aglomerat se anunţă pentru Grove Hotel de lângă Londra, acolo unde a început reuniunea din 2013 a Grupului Bilderberg.

Oaspeţii de anul acesta îi includ pe președintele executiv al Google, cel al Amazon, pe directorul FMI, Christine Lagarde, pe nelipsitul fost secretar de Stat al SUA Henry Kissinger. Niciodată numărul celor invitaţi nu poate depăşi cifra de 300, aşa cum s-a încetăţenit începând din 1954, dată la care a avut loc prima reuniune Bilderberg. Mai sunt invitaţi ministrul de Finanţe al Marii Britanii, George Osborne, preşedintele Goldman Sachs, Peter Sutherland (fost președinte al Organizaţiei mondiale a comerţului, fost comisar european, preşedinte de onoare al Comisiei Trilaterale), CEO-ul EADS (constructurul Airbus şi al Eurofighter). Preşedintele întrunirii este francezul Henri de Castries, preşedintele grupului AXA.

Potrivit Ziarului Financiar, la reuniune participă şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, iar această nu se întâmplă pentru prima dată. Preşedintele de atunci al Grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon, a susţinut în 2011 la BNR o conferinţă pe tema „Uniunea Europeană după criză datoriilor suverane“. Pe de altă parte, în toamnă lui 2010 a avut loc Întâlnirea Regională Europeană a Comisiei Trilaterale.

Din partea UE, sunt prezenţi la întrunirea Bilderberg 2013 preşedintele Jose Manuel Barroso şi vicepreşedintele CE, Viviane Reding. Mai este extrem de importantă preocuparea lui David Petraeus, cel care a demisionat din fruntea CIA, în urma unei afaceri extraconjugale exact în momentul în care tot mai multe voci îl dădeau drept candidat al republicanilor la viitoarele alegeri din SUA. Petraeus a început să se ’’reinventeze’’ angajându-se pe Wall Street, în cadrul firmei de consultanță Kohlberg Gravis Roberts. Aceasta, coroborată cu participarea să la Bilderberg, este un indiciu privind pregătirea intrării în sfera politică.

Foarte interesant, în ciuda faptului că invitaţii fac parte tradiţional din zona euro-atlantică, la întâlnire participă şapte personalităţi din Turcia, exact când la Istanbul au loc mari proteste împotriva guvernului (un vice-ministru, reprezentanţi ai presei, un deputat din partea opoziţiei laice şi mai mulți oameni de afaceri participă din partea Turciei). Turcia este ţara cel mai apropiată de Orientul Mijlociu, aflat pe lista dezbaterilor, iar din zona cu pricina nu vine niciun invitat. Din Africa, iarăşi o zona de interes în 2013, participă doar Tidjane Thiam, fost politician din Coasta de Fildeş şi acum CEO al Prudential plc, un grup de asigurări din Marea Britanie.

Nu în ultimul rând, politicienii francezi nu sunt reprezentaţi decât de Francois Fillon, fostul premier al lui Nicolas Sarkozy. Printre invitaţii trecuţi pe lista oficială nu figurează niciun politician al actualei puteri socialiste de la Paris.
Dintre premierii în exerciţiu, la întâlnire participă doar premierul Olandei, Mark Rutte. A sosit însă şi fostul premier italian Mario Monti. Şapte germani participă la italnire, printre care preşedintele Deutsche Bank şi un reprezentant al Partidului Liberal. Mai participă trei elveţieni, printre care preşedintele de onoare al Novartis. Cei mai mult participanţi trecuţi pe listă oficială sunt din SUA- nu mai puţin de 30.

Ceea ce se întâmplă la Bilderberg rămâne la Bilderberg. Totuşi, într-o încercare de deschidere către presă, pe site-ul oficial al Grupului Bilderberg, a fost publicată o aşa-zisă agendă. Ea include: problema şomajului în SUA şi Europa, proliferarea atacurilor cyber şi a amenințarilor asimetrice, naționalismul şi populismul, politica externă a SUA, problemele cu care se confruntă statele din Africa, tendinţele din cercetarea medicală, politicile UE, evoluţiile din Oriemtul Mijlociu. Este pentru prima dată când a fost creat un birou de presă al reuniunii, pentru a gestiona presiunile făcute de jurnaliştii curioşi, care nu au niciodată acces la reuniuni, şi presiunile făcute de grupurile care se opun mondializării. [...]

 *   *   *

De mai mult timp se vorbeşte despre o candidatură a lui Isărescu la alegerile prezidenţiale, dar aici (Naţional, septembrie 2012, "Ce s-a decis la întâlnirea secretă de la Cornu") se vorbeşte ca despre ceva deja stabilit :

Ce trebuie sa faca Basescu 

In cazul presedintelui Traian Basescu, sarcina acestuia este mai usoara. Concret, daca vrea sa-si incheie mandatul, seful statului trebuie sa nu intervina in activitatea Guvernului, sa fie mai ponderat in declaratii, sa nu-si mai hartuiasca adversarii si sa se concentreze mai mult pe relatiile externe. De asemenea, Basescu trebuie sa respecte intelegerea si sa dea sefia Guvernului tot pe mana lui Victor Ponta.

Din 2014, Isarescu ales de Parlament la Cotroceni

Ca sa nu aiba surprize, liderii occidentali au mai pus o conditie: Mugur Isarescu presedinte. Chiar daca va fi ales de Parlament si nu prin vot direct, actualul guvernator al BNR reprezinta, in viziunea strainilor, garantia ca in Romania nu vor exista nici derapaje politice, nici economice. Mai mult, surse participante la intalnirea de la Cornu ne-au precizat ca toti participantii au fost de acord ca prezenta lui Isarescu la Cotroceni va incuraja investitorii si va reusi sa aduca Romania pe linia de plutire si in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene.

Alte amănunte privind întâlnirea secretă de la Cornu - aici.

No comments: