Monday, September 24, 2012

TERORISM ECONOMIC DE STAT : De ce nu a semnat Dan Diaconescu contractul pentru privatizarea Oltchim

Via Prioritate de Dreapta

Dupa castigarea licitatiei de catre DD ,in ziua semnarii contractului ,Guvernul n-a prezentat nici macar Certificatul Fiscal al Oltchim


E trasată linie de la Cabina de Control Regie : dați un exemplu și intimidați în public un capitalist autohton nealiniat, "regardless" costurile electorale, că oricum eurocartelul PDUSLMR va avea majoritate după 9 decembrie !

Lecție pentru cei mai mici, care s-ar putea inspira din el.


Business24

Dan Diaconescu a refuzat, luni, sa semneze contractul pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la combinatul Oltchim, invocand o serie de "inadvertente" in continutul documentului.
 
"Am sperat sa semnam azi si sa platim. E un soc mare, sa vedem ca e o batjocura de contract", a declarat presedintele PP-DD.

Diaconescu este nemultumit de lipsa unor paragrafe si de lipsa numelui cumparatorului.

"In afara de stampila adaugata pe vechiul contract, nu exista nicio diferenta. Nu s-au sinchisit nici sa treaca numele cumparatorului. Sunt o suta si ceva de inadvertente in contract, descoperite in aceste ore de colegii mei avocati.

Noi am venit pregatiti cu contracte de 1000 de pagini, asa cum este normal pe un bun care face aproape doua miliarde de euro", a declarat Diaconescu, dupa intalnirea cu reprezentantii OPSPI, de la Ministerul Economiei.

Premierul Victor Ponta il someaza pe Dan Diaconescu sa plateasca statului roman suma de 45 milioane de euro (203 milioane de lei), convenita in urma licitatiei de vineri.

"Daca Dan Diaconescu are banii, daca ii da Videanu banii, sa ii aduca imediat. Dupa care, o sa avem grija ce se intampla cu locurile de munca. Guvernul a platit si salariile pe luna iulie, le vom plati si pe luna august si vom gasi o solutie de a salva combinatul si locurile de munca", a declarat Ponta.

Dan Diaconescu are termen de 10 zile pentru plata banilor, potrivit sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

No comments: