Monday, June 4, 2012

Terorism intelectual 2012-Bookfest


1.Una dintre cele mai importante carti prezentate : "Intelectuali la cratita" -Ed Humanitas-un fel de carte de bucate scrisa de intelectualii nostri "fini". : Adriana Babeţi, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Emil Brumaru, Mircea Cărtărescu, Marius Chivu, Livius Ciocârlie, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Oana Pellea, Monica Pillat, Andrei Pleşu, Tania Radu, Antoaneta Ralian, Grete Tartler, Vlad Zografi
2.Nici un Targ de carte fara Neagu Djuvara care vrea sa ne indese cu orice pret alt fel de istorie a romanilor.
3.Florescu-cafegiul comunist ,dupa ce a scris o carte acum cativa ani, acum castiga a si el o paine vanzand cafea prin targ…
4.Liiceanu a devenit un babalac care se crede tinerel , Cartarescu – infantil si la peste 50 de ani .
Intelectualii fabricati in comunism se tot complimenteaza reciproc, isi fac scrisori deschise si se « sustin moral »unul pe celalat cand se dovedeste ca sunt unelte ale securitatii comuniste.
In tot targul nu vezi o carte care sa vorbeasca despre mandria de a fi roman, o analiza a modului in care ar trebui sa se dezvolte societatea romaneasca pentru ca sa-si redobandesca demnitatea , mandria , prosperitatea .
Nu se fac analize serioase, ale situatiei actuale a Romaniei despre cum ar trebui sa ne cladim viitorul ca sa ne fie bine.
Cine ar trebui sa face toate acestea ?
Intelectualii, bineinteles !
Ce concluzie putem trage ? Ca sunt toti colaborationisti , plecati in fata strainilor ( mai ales a francezilor si nemtilor) care-i sponsorizeaza ….
Sunt falsi, superficiali si afectati . Isi dau importanta si de fapt sunt niste tradatori.
Sunt penibili si mi-e rusine de ei ..…

No comments: