Sunday, June 24, 2012

NO FACE, NO NAME, NO NUMBER


Nu ne intereseaza  gloria sau  publicitatea individuala  si nu suntem exhibitionisti.
Am vazut   ceea ce  se intampla  in societatea romaneasca ,  am judecat si am ajuns  la concluzia ca este rau pentru noi ca natiune.
Incercam sa protestam si sa explicam cum vedem noi situatia actuala a  societatii noastre .
La manifestatiile din  Piata Universitatii din 1989 si  1990 nu ne-a intrebat nimeni cine suntem  si nici n-avea nici o importanta. N-are importanta nici acum .
Am fost  o picatura din  multimea care protesta  si incerca sa faca ceva impotriva celor care se catarasera la putere. Asta incercam sa facem si acum .

Suntem  : NO FACE, NO NAME, NO NUMBER 
si suntem multi.....




Teza a patra.
 Apariţia şi dezvoltarea Internetul schimbă datele jocului în lupta de idei.
"Revolta elitelor" a fost impusa  oamenilor prin intermediul mass-mediei centrale : televiziuni, radiouri şi ziare importante. Modul lor de funcţionare este vertical : informaţia pleaca  de la un emiţător şi coboara catre  un receptor .
Internetul  inverseaza raportul de forte dintre dintre centru şi periferie. In  internet toata lumea este in mod alternativ atât de receptor cat şi transmiţător.
Monopolul presei este astfel spart . Jean-Paul Cluzel, presedinte la Radio France, este dezamăgit în "Les Echos", din 14 octombrie 2008 : "Pe siturile de  Internet , internautii ,în special tineri, gasesc informaţiile brute pe care le consideră mai obiective şi mai corecte decat cele furnizate in mas media centrala .”
Mai multe caracteristici ale Internetului contribuie la spargerea monopolului ideologiei unice difuzate de hiperclasa  mondială :
- În primul rând, Internetul permite extinderea  conversatiei private care, prin natura sa  este mai libera decât vorbitul in public ;  folosirea  pseudonimelor  chiar întăreste  această atitudine iar  tabuurile  impuse in viata  de zi cu zi sunt mai puţine sau chiar deloc in  Internet.
- Apoi, Internetul permite propagarea virala de mesaje , propagare ce poate fi extrem de rapida si care  adesea poate contrazice  mass media centrala  care a furnizat initial informatii oculte.
- În cele din urmă, motoarele de căutare nu au ( încă )  conştiinţa  politica, ele sunt neutre : un fapt sau o analiza  nonconforma are   o buna speranţă de viaţă şi de dezvoltare pe Internet.
……..

Concluzii
Nu sunt naiv.
Nu cred în lozul mereu castigator
Cunosc tentativele de cenzura si represiune  din Internet.
Ştiu de asemenea ca acest instrument minunat poate fi  folosit de asemenea ca scuza pentru pasivitatea omului   din spatele ecranului .
Si vad in acelasi timp cum cei puternici investesc  in Internet asa cum investesc si in alte domenii avand avantajul abundentei financiare.
Cu toate acestea desi  timp ce patruzeci de ani presiunea  ideologiei dominante, ideologia papagalului n-a incetat sa se consolideze  , Internetul  poate răsturna datele problemei :
- in primul rând, pentru că este un instrument care preia  "timpul disponibil al  creierului" de  la mass-media centrala .Este întotdeauna mai bine decât nimic!
- apoi, pentru că este o armă utilizata de la cel slab  la  cel  puternic;
- in cele din urmă, pentru că este o armă în serviciul minorităţilor active, care sunt  cele  care fac istoria.
Eu sper deci, ca  tabara  libertaro-identitara  sau comunitaro-conservatoare sa folosesca internetul  prin intermediul tuturor generaţiilor
Nu ma pot opri sa nu fac o paralele  între apariţia internetului în 1995 şi creşterea treptată a mişcărilor populiste din Europa: Suedia, Norvegia, Danemarca, Ţările de Jos, în Flandra, Elveţia, Austria, Italia şi chiar, mai recent, în Marea Britanie şi Irlanda.
Nu ma pot opri sa  interpretez in maniera optimista rezultatele alegerilor recente din Austria. Populatia de  16/18 ani  sunt cei care petrec mai puţin timp  la televizor şi mai mult timp on-line . : ei  au votat mai mult de 50% pentru cele  două partide populiste, care întruchipează libertatea şi valorile tradiţionale din Austria . Nu strica o veste bună!
Jean-Yves Le Gallou http://www.polemia.com



No comments: