Monday, July 12, 2010

ESENTA PROPAGANDEI COMUNISTE:IDEILE OTRAVITOARE

Esenta propagandei comuniste : Ideile otravitoare


Am gasit acest articol pe blogul News Reload

Esenta propagandei comuniste : Ideile otravitoare


dupa J. R. Nyquist



Să presupunem că cineva primeste ca sarcina sa distruga o civilizatie iar singura arma la indemana pe care o are este limbajul . Poate sa-si atinga obiectivul,oare ? Răspunsul este : categoric ,da !

Pentru a învinge o civilizatie este suficient ca limbajul sa fie utilizat in asa fel incat sa desparta barbatul de femeie, parintele de copil, proprietarul unei afaceri de angajaţii sai, statul de cetăţeni şi pe Dumnezeu de Biserica.

Aceasta a fost matricea subversiunii comuniste intr-o buna parte a secolului trecut . Desi unii oameni isi imagineaza ca sistemul comunist este mort in zilele noastre , din pacate el este inca foarte viu ,activ si intr-o puternica ascensiune si ofensiva .

Este imposibil să inteleagem ce inseamna « stânga », fără sa înţelegem rolul decisiv al Partidului Comunist in aceast sistem. Pentru cineva din America este dificil sa scrie despre acest subiect deoarece majoritatea cititorilor americani nu sunt educati in spiritul istorie si teoriei comunismului .Ei nu cunosc tacticile comuniste, care se bazează pe folosirea unui limbaj care denatureaza intelesurile normale aducand discursul si gandirea politica intr- o stare confuza si buimaca .Dupa cum au demonstrat generalii comunisti in anii 1960-1970 anumite « masuri active » initiate de catre Partidul Comunist al Uniunii Sovietice nu erau simple programe de dezinformare .Principala misiune era sa implementeze idei care sa corupa si sa distorsioneze rationamentul oamenilor punandu-le in fata o varietate de piste false


Intr-un articol precedent autorul a afirmat ca America este sub amenintarea comunismului .A primit insa o multime de comentarii in care i se atragea atentia ca de fapt SUA este sub amenintarea dezvoltarii unuii « stat corporatist » care de fapt inseamna « fascism ».

Exista un singur raspuns simplu dar devastator la aceste critici . Descrierea sistemului ca fiind fascism a fost avansata mai demult de catre comunisti.Mai mult chiar ,unii considera ca a fost creata de catre specialistii in dezinformare ai Moscovei si strategii care ghideaza Partidul Comunist din SUA si coordoneaza partidele comuniste din intreaga lume.

Strategia comunista este foarte sofisticata si utilizeaza ca arme conceptele.

Contrar opiniei populare ,comunistii care au condus Uniunea Sovietica n-au renuntat de fapt la putere .Ei au continuat s-o exercite in subteran ,operand si coordonandu-si planurile in secret.

Aceasta operatiune ,impreuna cu colapsul comunismului a fost descrisa de Anatoly Golitsyn fost membru KGB care a dezertat in 1984 in cartea sa intitulata « Minciuni noi pentru lucruri vechi » (« New Lies for Old ») in care este explicata strategia viitoare a comunismului international , exact ca mai sus .Din pacate, in acel moment nimeni n-a fost pregatit sa accepte marturia lui Golitsyn.

Autorul articolului povesteste ca acum mai bine de 25 de ani a asistat la o intalnire a comunistilor intr-un campus universitar unde fusese invitat de catre unul dintre profesorii sai,care i-a spus ca daca este interesat de modul in care se face educatie in statul California atunci ar fi foarte bine sa participe la aceasta intalnire.

Aici a fost explicata strategia Partidului Comunist al SUA.

Cel care a vorbit la acea intalnire a afirmat ca scopul comunistilor este sa se infiltreze in Partidul Democrat pentru a prelua aripa sa de stanga.

A vorbit despre alegerea unui presedinte comunist , care sa nu se manifeste ca atare public ,si care ar putea exploata o cadere economica severa cu scopul de a promova nationalizarea principalelor domenii cum ar fi cel al : sanatatii sau al industriei petrolului. Prin acest proces vorbitorul a subliniat ca « dictatura burgheziei » va fi diminuata si ca totul va merge ca pe banda rulanta.In acele timpuri afirmatia a sunat incredibil mai ales ca Ronald Reagan era presedinte al Americii.

Autorul articolului afirma in continuare astfel :

Comunistii vor sa doboare capitalismul in America si in acest sens au infiltrat scolile, oferind agenda pentru multiculturalism,, ecologism, drepturile homosexualilor,asistenta juridica pentru strainii care intra ilegal in tara, precum si promisiunea unei lumi fara arme nucleare..

La fiecare pas criticile stangii imping America catre noi si noi « cheltuieli sociale . », astfel incat bugetul federal este din ce in ce mai solicitat sa faca fata unor proiecte non militare.Cu timpul se va descoperi ca taierile din buget se pot face numai din zona vitala a programelor militare iar in cazul in care cineva responsabil din tara ar recunoste vreodata acest pericol si se va intoarce impotriva aparatului comunist singura solutie va fi sa apeleze la resursele militare ale « prietenilor » din strainatate….

Toate aceste lucruri devin clare numai dupa ce fiecare se familiarizeaza cu tacticile comuniste si cu directia principala a strategiei acestora.In cele mai populare sloganuri stangiste se remarca ca si baza « revolutia populara » impotriva opresorului comun. Aparitia teoriei conspiratiei adauga o nota de confuzie la acest « intreg » impingand astfel chiar si personalitatile conservatoare catre o panta mai revolutionara. Astfel sunt unii care evidentiaza rolul « finantelor internationale » propunand aceasta cale insidioasa si conspirationista capitalistilor insisi .Este demn de remarcat faptul ca intregul proiect al lui Karl Marx are la baza premisa ca elitele capitaliste nu trebuie confundate cu o clasa durabila si competenta care sa guverneze societatea intrucat reprezinta o formatiune instabila care se preocupa doar de eficienta economica a acesteia in detrimentul structuriilor sociale

Tocmai aici este zona in care dezinformarea este amestecata cu franturi de adevar.Comunistii exploateaza lacunele din structura sociala care apar in capitalism perturband institutiile menite sa le vindece si a caror scop a fost mereu sa orienteze si sa adapteze societatea la situatii noi.

Dupa cum vedem astazi orice neregula economica care apare la un moment dat dezvaluie imediat modul de viata riscant pe care ni l-a adus economia moderna .In aceeasi nota a optimismului colectiv care impinge motorul economiei moderne inainte ,schimbarea este intotdeauna ceva« bun » iar colapsul nu se poate intampla niciodata..Dar vechea lege a gravitatiei se poate aplica si in economie nu doar in fizica ,adica ceea ce creste si se dezvolta, la un moment dat trebuie sa si coboare.

Marx a vazut acest lucru clar si a predicat revolutia bazata pe speranta catastrofei si prabusirii capitalismului .

De aceea capitalistii trebuie impinsi catre pragul prapastiei prin infiltrare, sabotare precum si prin agitatie si propaganda Sa ne gandim numai la semnificatia reala a incalzirii globale la epuizarea stratului de ozon, sau salvarea « bufnitei balţate » . Bietii capitalisti înşelati care se considera ei insisi ca sunt cei care au adus pacea prin prin belşug, comerţ liber şi globalizare sunt la fel de naivi şi creduli ca si publicul larg.

Cele mai multe « teorii ale conspiratiei » de astazi au nevoie de revizuire.Prin caracterizarea bancherilor ca fiind "banksters" iar a capitalistilor ca fiind baroni jefuitori( robber barons) acestia sunt compromisi, retezandu-se dinamica esentiala de la locul de munca a celor care muncesc in aceste sectoare.Adevaratii comunisti au folosit intotdeauna oamenii de « dreapta » si din business cu intentia integrala de a-i elimina din joc cand n-au mai fost folositori.


Acest lucru a fost foarte bine subliniat in scrierile secrete ale lui Lenin .

Cum este posibil asa ceva ?


Finantistii de astazi nu sunt oameni faimosi .Nu sunt nici ganditori sau vizionari( desi poate ca asa se cred).Sunt mai degraba coplesiti de afaceri si de viteza cu care se desfasoara evenimentele

Teoria conspiratiei, demonizarea celor ce conduc intreprinderi ,revizuieste istoria Americii astfel incat se incadreaza brusc intr-un « program revolutionar »

Nu este de mirare ca teroristul de extrema dreapta ,Timothy McVeigh s-a imprietenit cu teroristul de de extrema stanga Ted Kaczyinski in aceeasi inchisoare.

Comunistii au inteles demult potentialul unitatii dintre dreapta si stanga inca din 1920 din timpul lui Lenin cand s-a consolidat puterea bolsevica.

In 1950 Hrusciov a tinut un discurs despre intrarea in teritoriul dreptei distrugand anticomunismul din interior .A fost absolut convins ca acest lucru este posibil si ca putea fi realizat.Acest lucru a fost supervizat chiar de el in Uncraina cateva zeci de ani mai tarziu si este practicat cu succes si in zilele noastre.

No comments: