AGERPRES lansează luni, 4 martie, fluxul special de ştiri "Regionalizarea României" (cu difuzare gratuită), destinat celor interesaţi de urmărirea procesului de dezbatere şi adoptare a proiectului de reorganizare administrativ-teritorială.
Se gândesc cum să ne păcălească (iar)
Eu văd primul risc chiar în momentul referendumului, pentru că, dacă acest exerciţiu democratic nu va fi real, va fi doar de faţadă, atunci societatea va sesiza imediat şi va reacţiona. Chiar dacă va fi modificat cvorumul, chiar dacă el nu va mai exista, societatea românească reacţionează, de obicei, în momentele electorale, prin votul negativ, prin votul de protest. Ar fi bine ca această energie extraordinară să fie canalizată şi spre construcţie şi mi-aş dori ca şi forumul constituţional să fie o astfel de oportunitate, fără să îmi fac iluzii că peste noapte societatea românească se va schimba.
Ţara arde şi ...
Domnilor, chiar aceasta se întâmplă. Oamenii ne spun, ne şi arată. Problema este că instituţiile sunt năucite de atâtea reforme făcute fără cap, conduse de "implementaţi", de "reforme profunde" - "SRI parcurge cea mai profundă reformă", declara directorul său în 2008 (dacă unui ofiţer de informaţii îi trebuie vreo 10 ani de maturizare, cum oamenii odată formaţi nu se schimbă, ci evoluează, rezultă că după 2008 SRI a cam rămas fără bună parte din cel mai bun corp de specialişti, vezi AGERPRES, 10 dec. 2008, pe site-ul SRI din feb. 2013). Sistemul este un ansamblu de elemente care interacţionează constant. Constanţa este ceea ce stă la baza ... competenţei. Prin reformarea neîntreruptă a instituţiilor, sistemul social nu mai are capacitatea să gândească şi să administreze coerent teritoriul naţional.
Statutul de 4pezi în faţa UE
S-a intamplat ca ministrului de Externe i-a scapat o rautate catre Uniunea Europeana, pe care altfel a si indulcit-o dupa valul isteric de reactii venite din partea celor mai vajnici aparatori ai statului de drept. Era deja prea tarziu, toata Romania se inspaimantase si fremata ca nu vom continua sa ne umilim pe perioada nedeterminata in fata UE.
Victor Ponta, implicat în lupta pentru şefia PDL
Prin atitudinea sa, domnul Ponta îl ajută pe domnul Băsescu să fie activ în lupta pentru conducerea PDL. Acum, nu e clar dacă Victor Ponta face asta pentru că o admiră în taină pe Elena Udrea sau fiindcă este convins că, dacă protejata lui Traian Băsescu va prelua şefia PDL, atunci partidul va fi mai uşor de distrus.
Lucian Boia - O lumânare de zece bani
Citind atent eseul, se ajunge la concluzia că LB este încă unul dintre cei ce aleg din istoria românilor doar acele evenimente sau personalităţi prin care poate să minimalizeze, dispreţuiască şi blameze tot ce a fost şi este românesc. O propagandă anti-românească veroasă străbate eseul de la un capăt la altul ce dezgustă şi intrigă pe orice român educat şi conştient. În mod cert, la fel împrăştie şi de la catedră studenţilor săi înjosiri, defăimări şi resentimente faţă de istoria românilor ceea ce este de o mare gravitate prin consecinţe.
“Instructorii” noii ere
Instaurează Noua Eră în conştiinţa publicului telespectator, referindu-se continuu la ea, însă, fără dea explicaţii, să facă investigaţii sau referinţe la „câştigătorii” care trag sforile ei, în scopul de a-i ţine – coincidenţă? – în neştiinţă. Mai exact, prezintă fiecare schimbare dureroasă, ca şi cum ar fi vorba despre un fenomen natural inevitabil. De pildă: „În noua societate globalizată este firesc să…”, sau: „Suntem deja în Noua Eră, aşadar, trebuie neapărat să acceptăm că…”.
De ce un simbol new age pe caiete pentru elevi?
Dacă admitem simboluri religioase new age/wicca în viaţa copiilor noştri, de ce nu crucea?, Dacă nu acceptăm bigotismul religios în educaţie (icoane, cruci, crucifixuri în clase – afară icoanele din clase!), de ce acceptăm simboluri religioase păgâne/satanice pe rechizite pentru şcolari? Dacă nu crucea, de ce atunci crucea frântă şi răsturnată?
Războiul gazelor de şist: "Spiritul civic" de la Bârlad şi rolul Moscovei
După cum relata ”Gazeta Polska” în 1 iunie 2011, generalul Jiri Sedivy, fostul şef al Stafului General al Armatei Cehe, a declarat că “Rusia influenţează opinia publică din Europa prin intermediul organizaţiilor de mediu şi pacifiste, metode utilizate de ruşi de foarte mult timp. Consultanţi din Europa, sprijiniţi de Rusia, au ajutat unele grupuri de protecţie a mediului, care se opun public prospectării de tip fracturare hidraulică (metodă de exploatare a gazelor de şist)”, notează raportul CSIS.
Visul german, coșmarul Europei
Este eșecul Europei. Eşecul euro. Trebuia să semnam Tratatul de la Maastricht, care s-a dovedit un dezastru? După ce l-am apărat atât de mult am sfârşit prin a ne îndoi în privinţa lui. În mod curios, subiectul acesta a rămas un tabu. În anii 1990, vindeam ideea monedei unice asigurând că ea ne va permite să luptam împotriva pretinselor devalorizări ale monedelor din Sud. Total greşit: lectura ar trebui făcută în sens invers. Devalorizările nu erau decât guri de oxiden pentru a compensa, întotdeauna post factum, tăvălugul industriei germane.
Premierul Ungariei numește un președinte al Băncii Naționale neînghițit de FMI
Premierul ungar Viktor Orban a decis să-l numească pe actualul ministru al Economiei, autorul unor decizii foarte controversate la Bruxelles, în funcția de președinte al Băncii Naționale a Ungariei. Orban a declarat recent că nu-l va numi pe Gyorgy Maltocsy în această funcție, iar până la începutul acestei săptămâni nici măcar colaboratorii ministrului nu știau despre viitoarea sa funcție.
Noul şef al băncii centrale ungare: Nu-mi plac creditele în valută
Premierul Ungariei Viktor Orban a transformat banca centrală într-un „partener strategic“ odată cu numirea ministrului economiei Gyorgy Matolcsy la conducerea instituţiei, acesta urmând să susţină politicile economice neortodoxe criticate de UE şi FMI şi implementate de guvern, ceea ce va alimenta temerile investitorilor în privinţa independenţei băncii.
- Băncii centrale de-aia i se spune NAŢIONALĂ, fiindcă este în serviciul statului (naţiunii), nu "independentă". Nu poţi avea guverne paralele.
No comments:
Post a Comment