Atenţie, români: Băsescu vă pregăteşte o uniune bancară, fără comision de retragere
Anunţul triumfal a venit spre finalul conferinţei de presă. Băsescu a declarat că i-a asigurat pe Barroso şi pe Rompuy că va introduce România în uniunea bancară. El, de unul singur, doar ici-colo sfătuit de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, magicianul oranj al aprecierii şi deprecierii monedei naţionale. Ca şi în cazul semnării Tratatului Fiscal, Băsescu ignoră a câta oară instituţia suverană a Parlamentului României, nu se consultă cu partidele şi ne bagă pe gât ceea ce el însuşi a acceptat în genunchi de la eurocraţi, pupându-le condurii: aservirea necondiţionată a viitorului ţării, în schimbul garantării sprijinului pentru domnia sa. Atenţie, români, vi se pregăteşte pe nemestecate, şi fără să fiţi consultaţi, o uniune bancară de vis, fără comision la retragere.Cotidianul.ro comite o minciună prin omisiune, esențială: USL a ratificat de asemenea eurodiktatul fiscal, a fost unanimitate la parlament !
TVR Cultural și-a încetat emisia - Priveghi organizat de angajați
USL a desființat TVR Cultural, și nu TVR 3 ("regional"), care servește propagandei pro-regionalizare, alături de alte canale private care emit din România și au cuvântul "Transilvania" în denumiri (ba chiar Erdely TV !). Cândva MAE emisese o circulară către toate instituțiile de stat în care cerea să se returneze eventualele documente către expeditorii externi, în care ar fi apărut menționate nume de provincii istorice românești drept topic al unor eventuale propuneri. Ar trebui și parlamentul să oblige stațiile radio și TV să nu mai pună în titulatură nume de provincii istorice. Circulara se pare că a fost explicit abrogată de CDR sau DA.
Rovana Plumb, despre exploatarea gazelor de şist: Suntem sub moratoriu şi rămânem aşa !
"Acum nu avem un punct de vedere clar. Urmează dezbateri la nivelul Comisiei Europene şi în Parlamentul European. Vom participa cu specialişti la acestea, ne vom spune punctul de vedere ca stat membru, apoi, în funcţie de formulările şi concluziile care se vor trage la nivelul UE, ne vom alinia”, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb.
Fraieri și super-cetățeni. Licență pentru furt
Paruiala romaneasca din PE ne-a luat ochii. Nu asta e cel mai important eveniment al ultimelor zile. Respingerea avizarii urmaririi penale pentru parlamentarii Laszlo Borbely de la UDMR si Victor Paul Dobre de la PNL e cu mult mai importanta. E de-a dreptul grava.
Vulpescu: "Nu e timp de negocieri ca Oltchim să funcționeze într-un sistem integrat"
Nu e timp, că așa sună ordinul extern - "Lichidați Oltchimul !"
"DDD" întârzie prăduirea Oltchim, alți politicieni doar dau din gură sau se dau la fund
Dan Diaconescu a atacat in instanta hotararea Adunarii Generale a Actionarilor de la Oltchim privind actualizarea creantei AVAS cu dobanzile aferente, la data valorificarii acesteia. Este o actiune in anulare a hotararii AGA, inregistrata la Tribunalul Valcea pe 13 septembrie, primul termen de judecata fiind 18 octombrie 2012. "De unde nu doream sa vindem actiuni in litigiu, vom vinde o creanta in litigiu (...)Ma pune in situatia de a vinde bunuri litigioase", a declarat pentru HotNews, seful Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI). Potrivit acestuia, un astfel de litigiu poate influenta negativ privatizarea Oltchim, in principal prin depunerea unor oferte la preturi mai mici.
In cazul in care privatizarea esueaza, Oltchim va intra in lichidare, conform intelegerilor cu FMI.
In cazul in care privatizarea esueaza, Oltchim va intra in lichidare, conform intelegerilor cu FMI.
Ticălosul alibi: "În cazul în care privatizarea eșuează, Oltchim va intra în lichidare, conform înțelegerilor cu FMI."
Lista (parțială) a întreprinderilor distruse începând din 1990
Cele trei decizii ale USL de la Murighiol: colegiile, procurorii şi “Marşul Democraţiei”
O a doua decizie luată de USL este organizarea unui “Marş al Democraţiei”. Acesta se va desfăşura în 17-18 octombrie, când la Bucureşti va avea loc Congresul PPE, organizat de PDL. La acest marş, liderii USL vor încerca să aducă peste 100.000 de oameni.Congresul PPE de la Bucureşti va aduce nume importante. Jose Manuel Barroso, Viviane Reding sau Angela Merkel sunt doar câţiva dintre liderii europeni care vor fi prezenţi la Bucureşti.
Se vrea mascarea reuniunii ALDE, care va avea loc tot la Bucureşti doar cu 1-2 zile înaintea congresului PPE (va fi mai redusă numeric), și accentuarea caracterului de partid transnațional al PDL (dar și PSD și PnL au aceeași caracteristică, fiind în PES, respectiv ALDE !). UDMR vrea trecerea punctului privind autonomia minorităților și drepturile colective în platforma PPE, a obținut "promisiunea fermă" a președintelui PPE.
„Forţa” unui utecist supleant
Desigur, pentru istoria politică a aceluia ce se vrea următorul nostru conducător (ne)iubit, MRU va spune că le-a făcut pe toate singur-singurel. Mai întâi a croit o mişcare civică, mai umflată cu numărătorul reţelelor de socializare, mai cârpită cu declaraţiile bombastice ale unor delaţionişti non-europarlamentari, dar, cum mişcarea Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta nu dădea să nască şi partidul (deh, dezavantajul facebook-ului!), MRU şi europarlamentari delaţionismului „de bruxelles” au cumpărat în cele din urmă unul de-a gata. Bine, asta nu se va scrie în trecutu-i glorios. L-au umflat apoi cu personaje cât mai apropiate de nulitatea politică absolută, pentru ca MRU să nu-şi facă griji că la un moment dat i-ar putea careva revendica statutul de unic fiu conducător al forţei, au ataşat, din necesităţi pur economice!, şi câţiva băieţi cu trecut de visterie „deşteaptă”, şi au plecat să vâneze bolşevici. Adică, măcar nişte socialişti. Sau, fie şi un pesedist rătăcit…
„România trebuie să fie stat naţional
nu numai pe hârtia pe care este scrisă Constituţia!"
Poziţiile exprimate de oficialităţile statului român în favoarea pierderii unor atribute ale suveranităţii României, acceptarea secesiunii, cum este „de facto" şi Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, trebuie să fie aspru amendate de această mişcare de renaştere naţională, până la demiterea respectivilor oficiali. Dar, suntem oare gata să imbratişăm o asemenea mişcare de reviriment naţional? Există organizaţii şi lideri capabili s-o pornească? Sunt întrebări care vor rămâne la nivel de retorică atâta timp cât naţiunea noastră va continua să fie dezbinată, iar liderii care ar încercă să ridice stindardul renaşterii naţionale vor fi ostracizati şi izolaţi.
România trebuie să fie stat naţional nu numai pe hârtia pe care este scrisă Constituţia!
România trebuie să fie stat naţional nu numai pe hârtia pe care este scrisă Constituţia!
România şi imaginea ei externă
Liderii U.E. sunt foarte mulţumiţi. Guvernele României nu au ridicat niciodatǎ vreo obiecţie la propunerile „nucleului tare", ba din contra, când cancelarul german a vorbit despre necesitatea economiilor bugetare, regimul de la Bucureşti a dat un exemplu întregii Europei, tǎind 25% din salariile românilor (este drept cǎ acest exemplu nu a fost urmat de nici o altǎ ţarǎ, dar preşedintele român meritǎ felicitǎri pentru „curajul" sǎu). Chiar mai mult, când s-a propus crearea unui fond de rezervǎ pentru susţinerea monedei euro, acelaşi preşedinte a anunţat cǎ România, deşi nu face parte din zona euro, este gata sǎ contribuie cu 5 miliarde. De la integrare, aceastǎ ţarǎ a urmat întocmai directivele liderilor U.E. şi ai F.M.I.: a privatizat (adicǎ a înstrǎinat) aproape întreaga avuţie naţionalǎ, începând cu petrolul, a lichidat industria naţionalǎ, precum şi agricultura pe mari suprafeţe (inclusiv sistemele de irigaţie şi complexele zootehnice), astfel cǎ economia româneascǎ sǎ nu poatǎ, eventual, concura, produsele din statele occidentale. Spre satisfacţia Comisiei Europene, România a devenit o importantǎ piaţǎ de desfacere pentru firmele transnaţionale. Aceastǎ ţarǎ nu s-a lǎcomit la tragerea de fonduri europene, limitându-se la doar 10%, astfel cǎ este un contributor temeinic la bugetul Uniunii. Cu alte cuvinte, nu Uniunea Europeanǎ finanţeazǎ România, ci invers, România finanţeazǎ aceastǎ instituţie.
Becul antieuropean
De altfel, odată cu decizia UE, oamenii trebuie să-şi arunce la coş plafonierele, lămpile, candelabrele, aplicele, lustrele, lampadarele. Pentru că singurul lucru în care merg înşurubate noile becuri este un simplu fasung, atârnat de tavan sau prins cu dibluri în perete.
Dar nu despre becuri voiam să vă vorbesc :)
Ci despre reacţia preşedintelui Cehiei. Care preşedinte, Vaclav Klaus, se zburleşte la coana Europa şi-i transmite apăsat că nu e ea în măsură să stabilească ce becuri să-şi pună în privată cetăţeanul ceh, plătitor de taxe. “Noi suntem oameni liberi, vrem sa folosim rămășițele de libertate în Europa de astăzi, și putem decide ce bec vrem”. Eu cred că nenea ăsta, chiar dacă e de centru dreapta de vreo 20 de ani, de fapt este cam comunist, cam antioccidental, cam naţionalist şi strică imaginea ţării lui în lume! Şi sigur are în spate vreun Voiculescu, patron de fabrică de becuri incandescente, cu mari interese carevasăzică. Eu sunt convins că va reveni asupra acestor afirmaţii deplasate şi iresponsabile, altfel riscă excluderea din marea familie europeană şi poate să-şi pună pofta-n cui legat de fondurile structurale.
Dar nu despre becuri voiam să vă vorbesc :)
Ci despre reacţia preşedintelui Cehiei. Care preşedinte, Vaclav Klaus, se zburleşte la coana Europa şi-i transmite apăsat că nu e ea în măsură să stabilească ce becuri să-şi pună în privată cetăţeanul ceh, plătitor de taxe. “Noi suntem oameni liberi, vrem sa folosim rămășițele de libertate în Europa de astăzi, și putem decide ce bec vrem”. Eu cred că nenea ăsta, chiar dacă e de centru dreapta de vreo 20 de ani, de fapt este cam comunist, cam antioccidental, cam naţionalist şi strică imaginea ţării lui în lume! Şi sigur are în spate vreun Voiculescu, patron de fabrică de becuri incandescente, cu mari interese carevasăzică. Eu sunt convins că va reveni asupra acestor afirmaţii deplasate şi iresponsabile, altfel riscă excluderea din marea familie europeană şi poate să-şi pună pofta-n cui legat de fondurile structurale.
Democrația contra statului național
Observ, tot mai des, cum statului național i se opune democrația, cum aceasta devine dintr-o metodă de organizare a societății o condiție de existență a statului. Societate/stat ce ar urma să dea permanent socoteală în fața unui for nebulos, singurul care ar păzi, în mod misterios, criteriile de evaluare a “gradului” de democrație. For “inevitabil” exterior statului național.
"De ce trebuie România să adere la uniunea bancară a zonei euro"
Mă, da' nu mai bine aderăm noi DUPĂ ce trecem la euro ? Şi în WW2 am intrat (23 iunie 1941) fără o decizie a parlamentului (nu mai exista) sau a şefului statului (Mihai I). Ca chestie... nu că n-ar fi trebuit. Acum, eu nu cred că M. I "nu ştia", dar s-a eschivat. În Italia, dinastia de Savoia a pierdut din cauza implicării, acum stema Republicii Italiene (1946) are steaua roşie şi o roată dinţată, a la stema RDG. Sau a la Rotary Club (the choice is yours ;-) ).
Suedia nu este de acord cu supervizarea bancară
"Orice idee, conform căreia noi vom fi supuşi supervizării din partea unei instituţii unde nu avem drept de vot şi unde utilizarea banilor contribuabililor noştri ar putea depinde de deciziile luate de o instituţie în care nu avem nicio influenţă, este total inacceptabilă."După Suedia, și Polonia respinge supervizarea bancară la nivel european: "Actualul proiect nu ne interesează absolut deloc"
Ministerul Educaţiei: Clasa pregătitoare, obligatorie şi în 2013
USL revine asupra afirmației că va desființa "clasa zero". Agenda progresistă comună, promovată de Funeriu, cel care a băgat ONG-urile la clasă, peste elevi, contrar legii.
O Europă schizofrenică, obsedată, în care separatismul e la modă
Astăzi războiul rece a luat forme mai perverse. Catalanii care ies pe străzi cred că se manifestă liber pentru un drept istoric al lor, pentru independență. De fapt, pun umărul fără să știe la slăbirea Europei statale. Cine sunt cele mai puternice state din Europa? Germania, Franța și Marea Britanie, state mari, cu o populație mare, care s-au manifestat în trecut într-un mod colonialist, susținute de resurse umane și financiare apreciabile. Puternicii Europei sunt statele mari, nu Lituania sau Muntenegru. Ce importanță strategică sau politică ar putea avea o Catalonie cu o populație de 8 milioane de locuitori într-un context global? Dar o Padanie muntoasă sau un ținut secuiesc înconjurat de România, cu un nivel de trai scăzut, cu o economie veșnic subvenționată?
Se urmează în mod schizofrenic modelul medieval, cu multe state mici, unde fiecare e stăpând pe destinul său. Urmează ca Europa să devină un furnicar de orașe-stat, unde doar câteva state puternice, cele care acum conduc și Uniunea Europeană, vor mai avea un cuvânt de spus.
Se urmează în mod schizofrenic modelul medieval, cu multe state mici, unde fiecare e stăpând pe destinul său. Urmează ca Europa să devină un furnicar de orașe-stat, unde doar câteva state puternice, cele care acum conduc și Uniunea Europeană, vor mai avea un cuvânt de spus.
No comments:
Post a Comment