Wednesday, August 29, 2012

ADEVARATELE STIRI : PPEDL: "Singing from the song sheet, reading from the script"

via Prioritate de Dreapta

Manifestul Dreptei nu își va fi meritat așteptarea

Un mare bla-bla. Atât, nimic altceva. Evident că sunt pentru consolidarea statului de drept, pentru justiție și prosperitate. NIMENI nu o să scrie un manifest în care să afirme că vrea stat mafiot, justiție și prosperitate doar pentru unii.
Facem apel la toţi oamenii vrednici care se recunosc în principiile de centru-dreapta să vină alături de noi şi să susţină această platformă.
N-au nevoie de cei care nu vor să toarne apă (centru) în vin (dreapta). Nici o noutate.
Construcţia noastră rămâne deschisă pentru partide, organizaţii şi persoane care se revendica de la valorile noastre.
Aceeași problemă ca mai devreme: nu se știe despre ce valori vorbesc oamenii ăștia. Nu au adus în discuție nici măcar una, s-au mărginit la a spune că sunt „animați de orientările doctrinare” ale PPE. Este foarte puțin și nu este deloc deplasat să li se ceară mai mult. Tonul europenisto-civic-scăldat mă trimite cu gândul la un articol apărut vinerea trecută pe Hotnews. Scris în baza informațiilor venite prin Radio Șanț, se pare că a nimerit bine fondul oengist-stângist al viitorului document al „Dreptei”.
Textul Manifestului

Viktor Orban continuă să naționalizeze companiile de utilități și energie

Guvernul condus de Viktor Orban a răscumpărat pachetul de 21% din acţiunile companiei petroliere ungare MOL de la compania rusă Surgut şi un pachet de 74% din acţiunile producătorului de componente auto Raba. ”Am răscumpărat acţiunile MOL de la ruşi, am răscumpărat unele companii de distribuţie a apelor de la francezi, vom răscumpăra şi E.ON de la germani”, a declarat Viktor Orban, fără a oferi alte detalii.

Sfârșit de privatizare în Ungaria

 
USL a preluat tot ce a negociat PDL cu FMI, ba a mai plusat, ca să bage bani din privatizări în refacerea pensiilor și salariilor, și încă și retroactiv.


Ștafeta jafului trece de la PnL la PDL, apoi la USL - cazul Transelectrica

Dupa ce Transelectrica a fost bine perpelita si rumenita prin vanzarea repetata de pachete minoritare de actiuni este gata acum pentru a-i fi aplicata lovitura de gratie. Si asta se va face, cel mai probabil, nu prin vanzarea altui pachet minoritar, lucru care ar putea starni furia populara, ci printr-o majorare de capital. Exemplul “privatizarii” Petrom este viu in mintea noastra. Acolo s-a utilizat aceeasi schema de jaf. A fost vandut un pachet minoritar de actiuni, ca sa nu bata la ochi, iar apoi, printr-o majorare de capital, la care statul, evident, nu a participat, OMV a devenit actionar majoritar. Si efectele se vad astazi in monopulul detinut de compania austriaca asupra pretului carburantilor proveniti din subsolul Romaniei.

Cum au fost distruse sistemele de irigaţii

În multe cazuri, organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii (OUAI) au intrat în faliment şi ANAF le-a executat silit, scoţând la licitaţie instalaţiile de irigat. Anul trecut, ANAF a scos la licitaţie încă o parte din activele OUAI Vameş, din zona comunei Piscu, după ce anterior fuseseră licitate instalaţiile din zona localităţilor Şendreni, Braniştea şi Vameş. Aşa au dis­părut instalaţiile de irigat de pe un segment de 40 km din Lunca Siretului. În urma executării silite, statul nu se alege cu mare lucru. Spre exemplu, clădirea Staţiei de Pompare SPP 22 era vândută la preţul de 5.998 lei, iar cei 22.972 m de reţea de ­conducte îngropate la preţul de 7,9 lei/m.

Invocarea și aplicarea legii ca instrument de sabotaj economic. Asta, mai încoace. După 1990 s-a lucrat pe față.

Ofensiva Gazprom în România. Cum acţionează ruşii şi ce-i interesează

Poate cel mai important aspect al ofensivei Gazprom în România este cel legat de Petrom. Încă de la privatizarea din 2004 s-a speculat că în spatele OMV ar fi, de fapt, Gazprom care ar controla compania austriacă prin mai multe firme situate în paradisuri fiscale. Zvonurile nu au fost niciodată confirmate însă, recent, preşedintele Camerei de Comerţ România – Rusia Mihai Macsim a afirmat că Gazprom ar fi interesată să cumpere Petrom de la OMV şi că ruşii şi austriecii ar fi avut discuţii în acest sens. Niciun oficial din partea vreuneia dintre cele două companii nu a confirmat existenţa discuţiilor.

Clark, Podesta și Guvernul Ponta: Jocuri pe şest cu miză de şist

În lumea întoarsă pe dos în care viețuim, alba-i neagră și stânga dreaptă. Ponta și Antonescu categorisesc instituții stărine, credibile și prestigioase drept agenți stăini cu simbrie la Băsescu, în timp ce ei înșiși fac din pirații multinaționalelor petroliere consilierii și oamenii lor de încredere. Poate, până una-alta, deznodământul poveștii cu moratoriumul ne va da și nouă de ințeles cui “nu ne vindem țara”, și cui i-o dăm pe gratis. Sau, pardon, cui i-o dăm în schimbul peșcheșului pentru aleși, și în schimbul umbrei de susținere internațională de care guvernul Ponta are atât de disperată nevoie.

Transferul de "suveranite"

În momentul în care o ţară acceptă controlul Comisiei Europene asupra bugetului propriu, este cum nu se poate mai limpede că în vecii vecilor nu va mai putea investi în dezvoltare, ci va fi condamnată să rămână piaţă de desfacere pentru puternicii Uniunii Europene. Or, din păcate, nu i-am auzit pe vreunii dintre guvernanţi să afirme că se vor împotrivi acestui adevărat cutremur. Presiunile enorme ale Comisiei Europene asupra României sunt cauzate de necesitatea obedienţei totale a conducătorilor faţă de Germania, ceea ce ar însemna pentru Merkel un vot în plus la marea reuniune din decembrie, la care aceasta va solicita un nou tratat al Uniunii Europene, care să conţină condiţii mult mai aspre legate de suspomenita suveranitate. Minima luciditate ar trebui să-i îndemne pe conducătorii României să nu pună umărul la instaurarea hegemoniei germane, ci să fie alături de cei care se împotrivesc acesteia. Măcar, de această parte a baricadei vom putea să fim, din start, parteneri cu drepturi egale, nu slugi proaste.

PORTIŢĂ LEGALĂ. Cum vor producătorii din UE să scape de restricţia de a vinde becuri cu filament




După ce Uniunea Europeană a interzis comercializarea becurilor incandescente cu filament, pe motiv că nu sunt în favoarea consumului responsabil de energie, producătorii s-au gândit să le schimbe denumirea din "becuri pentru uz casnic" în "becuri pentru uz industrial”. Potrivit Daily Mail, restrcţia a fost aplicată iniţial pentru becurile de 100 Waţi, apoi pentru cele de 60 Waţi, iar de la 1 septembrie ar urma să intre în vigoare şi interdicţia privind vânzarea becurilor de 40 Waţi, adoptată duminică. Legislaţia UE permite marilor magazine să vândă becuri incandescente, cu condiţia ca pe ambalaj să se precizeze că acestea sunt destinate uzului industrial. Supermarketurile au scos deja din rafturi clasicele becuri cu filament. Totuşi, ele pot fi cumpărate în continuare de pe internet sau din magazinele de accesorii electrice, la preţuri uşor mai ridicate decât în supermarket.

De ce se feresc liderii UE să spună cuvântul cu "F" în problema crizei euro

Ceea ce spun Merkel şi Asmussen, mai mult sau mai puţin răspicat, este că euro va fi salvat prin crearea unei Europe federale. Motivele pentru care politicienii se feresc de acest termen, federalism, sunt greu de înţeles, potrivit BBC, dat fiind că federalismul nu este o dogmă, precum marxismul. Fostul premier britanic Margaret Thatcher a înţeles în urmă cu mult timp că euro nu avea cum să funcţioneze decât prin federalizarea Europei. În octombrie 1990, ea spunea în parlamentul britanic că "uniunea economică şi monetară nu este decât o portiţă către Europa federală, iar noi respingem categoric această variantă".

Până în anul 2020 circa un milion de fermieri vor trebui să abandoneze agricultura de subzistenţă

Pâi, da, că din 2014 rezidenţii UE pot cumpăra terenuri arabile fără restricţii ("pe persoană fizică"). Acum pot doar dacă au firme cu obiect de activitate agricultură sau zootehnie.

Rus: Stroe mi s-a părut un smecheraş

Loteria Română nu va mai contribui la finanțarea culturii

Anti-elita românească post-decembristă. Origini, manifestări și “sinucidere politică”

5 trucuri prin care Facebook te păcăleşte să-ţi dai datele personale

Rusia, printre puţinele ţări unde cheltuielile militare cresc în criză

Raport: Germania şi Rusia ar putea pune capăt dominaţiei SUA

No comments: