Friday, August 31, 2012

Rusia vrea să omologheze drept eurosceptici pe unii mai vocali din USL și să cupleze critica la UE cu antiamericanismul și "pacifismul" anti-NATO

via Prioritate de Dreapta


Vocea Rusiei :

Naşterea euroscepticismului românesc

Până de curând se părea că eurosceptici români pur şi simplu nu există. Fireşte, un anumit procent de cetăţeni cu o atitudine negativă faţă de Uniunea Europeană sau Occident a existat, însă euroscepticii nu au avut nicio posibilitatea de a influenţa discursul social sau politic.

 

Venerarea Occidentului, a valorilor liberale, a SUA şi a NATO au fost criterii obligatorii pentru un ziarist, politician sau persoană publică de încredere. În fiecare an, pe 4 iulie, toate canalele româneşti de televiziune au difuzat ceremonia de marcare a Zilei Independenţei SUA, organizată de Ambasada americană la Bucureşti, iar politicienii români, prezenţi la ceremonie, şi-au exprimat entuziasmul şi devotamentul veşnic faţă de „principalul partener strategic”. Recentul referendum privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu a schimbat radical situaţia.

Liderii UE, inclusiv preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, l-au sprijinit public pe preşedintele Băsescu. După cum au recunoscut liderii opoziţiei, tocmai presiunea exercitată de Barroso i-a obligat să accepte introducerea cvorumului, ceea ce l-a şi salvat pe Băsescu de la demitere. Nepopularul preşedinte român s-a bucurat de sprijinul direct al câtorva oficiali şi diplomaţi americani, iar ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, a făcut în repetare rânduri declaraţii publice percepute de presa proprezidenţială drept sprijin acordat lui Băsescu, iar de mass-media de opoziţie – drept amestec grosolan în treburile interne ale României.

O parte a societăţii româneşti a fost şocată de aceste acţiuni ale liderilor occidentali. Într-o anumită măsură s-a erodat încrederea în politicienii şi instituţiile guvernamentale europene, în Uniunea Europeană şi în presa occidentală. Pentru prima dată, sfera publică şi-a permis să critice acţiunile Uniunii Europene şi SUA şi să remarce că România este subordonată ţărilor occidentale. Politicienii şi ziariştii români nu se sfiesc în declaraţii. Fostul preşedinte interimar, Crin Antonescu, a declarat într-un interviu televizat că Occidentul a făcut presiuni asupra lui şi a lăsat să se înţeleagă dorinţa revenirii cât mai rapide a lui Băsescu în fotoliul prezidenţial. Presa română de opoziţie este plină de titluri antieuropene şi antiamericane: „Cum poate lupta Parlamentul împotriva presiunii lui Merkel şi Gitenstein?”, „De ce Ambasada SUA îl sprijină pe Traian Băsescu?”, „După 300 de ani de libertate ne-am pierdut din nou independenţa”, „Noi suntem o colonie” şi multe altele.

În interviul acordat portalului inpolitics.ro, istoricul şi publicistul Zoe Petre, fostul consilier al preşedintelui Emil Constantinescu, explică situaţia existentă prin acţiunile politicienilor europeni şi americani: „Există un trend în mass-media de îndepărtare a României de Occident, în ideea că Occidentul a nesocotit votul românilor. Aceasta este consecința directă a atitudinii aproape dictatoriale a autorităților de la Bruxelles și de la Washington care au refuzat în mod constant să asculte argumentele rivalilor lui Traian Băsescu și au repetat ideile aberante pe care le-a susținut propaganda portocalie. Toate acestea au favorizat o stare de profundă nemulțumire, mulți români s-au simțit jigniți fiindcă Occidentul nu a vrut să asculte vocea poporului”.

Într-o perspectivă scurtă, este puţin probabil ca apariţia euroscepticismului românesc să schimbe situaţia din ţară, unde nu există forţe politice care ar dori să folosească sloganuri antieuropene sau antiamericane. Liderii opoziţiei, în pofida nemulţumirii lor faţă de acţiunilor politicienilor occidentali, îşi reiterează angajamentul lor ferm faţă de idealurile „integrării euroatlantice şi europene” şi speranţa că Occidentul va înţelege totuşi că ei pot fi parteneri la fel de devotaţi şi potriviţi ca şi Traian Băsescu.

La nivelul alegătorilor de rând, situaţia este cu totul alta: judecând după afirmaţiile internauţilor români, supunerea faţă de directivele Uniunii Europene şi SUA deja nu mai stârneşte încântare în rândul unei părţi considerabile a populaţiei. Ultimele „hituri” ale segmentului românesc de internet au fost declaraţiile traduse în limba română ale lui Nigel Farage, cunoscut eurosceptic şi deputat în Parlamentul European din partea Partidului Independenţei Regatului Unit, care au fost accesate de zeci de mii de ori. Scrisoarea deschisă a cunoscutului jurnalist Victor Ciutacu, în care el îi cere preşedintelui Comisiei Europene „să-l ia la el acasă pe Băsescu” şi „să dea posibilitatea poporului român să-şi decidă singur soarta, democratic, fără impuneri discreţionare şi ilegale din afară”, a fost larg răspândită în reţea. Această scrisoare a devenit un fel de manifest al alegătorilor nemulţumiţi de amestecul UE în politica internă a României.

Nu se poate spune că sprijinul acordat de politicienii occidentali lui Traian Băsescu este singurul factor care contribuie la apariţia sentimentelor antieuropene. O cauză importantă a euroscepticismului este şi criza economică europeană, percepută de mulţi alegători români ca o problemă „a europenilor bogaţi” pentru care „plăteşte” periferia europeană săracă. Factorii politici şi economici sus-menţionaţi au creat condiţiile pentru apariţia alegătorilor care se pronunţă împotriva UE şi SUA. În prezent, în România nu există o forţă politică capabilă să-i atragă pe aceşti alegători de partea sa. Va apărea o astfel de forţă în viitor? 

O va dovedi timpul.
 

Thursday, August 30, 2012

Desființarea suveranității naționale, prezentată drept "garantarea democrației"

via Prioritate de Dreapta



"Europa ar trebui să revină la democraţie, care poate exista doar la nivelul statelor naţionale, nu la nivelul întregului continent. Este nevoie de revenirea de la supranaţionalism la interguvernamentalism". 

"Legat de aceasta, este consolidarea conştientă şi chiar intenţionată a rolului regiunilor vis-à-vis de state, ceea ce duce la regionalizarea Europei şi la anticipaţia europeiştilor, viaţa în nirvana societăţii postguvernmentale. Europeiştii proclamă că ideea unui stat naţional este moartă demult. Prin urmare, ei renunţă la conceptul de bază iniţial, al integrării europene interguvernamentale - principiul unanimităţii - şi apără trecerea la votul cu majoritate ca regulă elementară de luare a deciziilor în cadrul UE".


Se speculează criza politică în curs din România pentru a se promova ideea "democrației transnaționale" (pe plan economic s-a început demolarea din anii '90, acum se lucrează la politic și juridic-administrativ).

Cristian Ghinea, de la Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), a publicat în Dilema veche articolul De ce se bagă UE în trebile noastre interne? UE nu era pregătită să ne facă faţă. Se va pregăti ?

Pe scurt, propaganda :
Aşa cum Grecia şi criza financiară de acolo au provocat adoptarea pactului fiscal care ar trebui să disciplineze finanţele statelor din UE, tot la fel criza democratică din România ar putea adopta măsuri de integrare la nivel politic.
Dacă în România se încalcă regulile atît de brutal şi UE nu va putea face nimic, mîine s-ar putea ca în… să zicem… Slovacia să apară un tip care crede că poporul doreşte ca el să fie şef pe viaţă, poimîine un colonel Dogaru lituanian s-ar putea trezi că Dumnezeu i-a ordonat să preia conducerea. Cum ar fi o UE cu nişte Belarusuri la masă ?

UE e un club al democraţiilor, nu? Bine, dar în toată lumea vedem cum se gîtuie democraţiile. În UE nu, niciodată. Asta credeam pînă acum, aşa au fost făcute regulile, aşa a fost gîndită UE: clubul ţărilor care au trecut peste genul acela de probleme. În realitate, democraţia se poate gîtui întotdeauna. România e doar ultimul şi cel mai grav exemplu. Ungaria lui Orban le-a dat frisoane şi a pregătit terenul. Dar să nu uităm că în aproape toate statele intrate în 2004 în UE au urmat după aderare crize politice şi au scăzut în clasamentele privind stabilitatea politică şi libertatea presei. Ca să nu mai zic că în Italia, Berlusconi acaparase media şi se războia cu justiţia (controlul pe presă şi pe justiţie – coincidenţă sau de acolo se defectează democraţia, aşa cum şiretul se desface natural cînd se slăbeşte fibra din capăt?).

UE are o problemă: democraţia poate da înapoi, chiar şi în interiorul UE. E de ajuns presiunea politică, pe care o exercită acum asupra României, sau va fi nevoie de mai mult? Trebuie să recunoaşteţi că e o dilemă interesantă. Dacă nu am fi noi în pricină, ar fi chiar amuzant de urmărit evoluţia.
Europeiștilor nu le place democrația directă, referendară, numai cea reprezentativă, cu reprezentanți "autorizați", care joacă în cadrul impus de dogma europeistă, care promovează valorile europene și interesul general european înaintea valorilor naționale și a interesului național.
Viktor Orban din Ungaria este o problemă pentru ei, dar nu mai poate fi atacat cu tacticile cu care era atacat acum 10 ani Jörg Haider în Austria. În schimb, trece drept normalitate coabitarea socialisto-PPEistă, după cum vedem în cazul Greciei, unde și-au asigurat o falsă majoritate prin legea electorală trucată.

"Uniunea Europeană încerca să preseze în mod inutil Austria pentru că, atunci când ai economia Austriei, discursurile devin formale. Problema a fost rezolvată de preşedintele Austriei de la acea vreme, care era o persoană ce nu prea apărea la televizor. În acel moment, el l-a chemat pe Jörg Haider, liderul extremei drepte, şi a avut loc o discuţie în care i-a spus că pentru binele Austriei „dumneata nu trebuie să formezi guvernul". El trebuia să formeze guvernul pentru că avea majoritatea. I-a cerut să se retragă şi Haider s-a retras. Astea sunt momentele în care preşedintele intervine! El intervine în momente de criză". - Emil Constantinescu, justificând stereotipurile utilizate de UE în cazul partidelor şi politicienilor neconvenabili (non-europeişti).

Wednesday, August 29, 2012

ADEVARATELE STIRI : PPEDL: "Singing from the song sheet, reading from the script"

via Prioritate de Dreapta

Manifestul Dreptei nu își va fi meritat așteptarea

Un mare bla-bla. Atât, nimic altceva. Evident că sunt pentru consolidarea statului de drept, pentru justiție și prosperitate. NIMENI nu o să scrie un manifest în care să afirme că vrea stat mafiot, justiție și prosperitate doar pentru unii.
Facem apel la toţi oamenii vrednici care se recunosc în principiile de centru-dreapta să vină alături de noi şi să susţină această platformă.
N-au nevoie de cei care nu vor să toarne apă (centru) în vin (dreapta). Nici o noutate.
Construcţia noastră rămâne deschisă pentru partide, organizaţii şi persoane care se revendica de la valorile noastre.
Aceeași problemă ca mai devreme: nu se știe despre ce valori vorbesc oamenii ăștia. Nu au adus în discuție nici măcar una, s-au mărginit la a spune că sunt „animați de orientările doctrinare” ale PPE. Este foarte puțin și nu este deloc deplasat să li se ceară mai mult. Tonul europenisto-civic-scăldat mă trimite cu gândul la un articol apărut vinerea trecută pe Hotnews. Scris în baza informațiilor venite prin Radio Șanț, se pare că a nimerit bine fondul oengist-stângist al viitorului document al „Dreptei”.
Textul Manifestului

Viktor Orban continuă să naționalizeze companiile de utilități și energie

Guvernul condus de Viktor Orban a răscumpărat pachetul de 21% din acţiunile companiei petroliere ungare MOL de la compania rusă Surgut şi un pachet de 74% din acţiunile producătorului de componente auto Raba. ”Am răscumpărat acţiunile MOL de la ruşi, am răscumpărat unele companii de distribuţie a apelor de la francezi, vom răscumpăra şi E.ON de la germani”, a declarat Viktor Orban, fără a oferi alte detalii.

Sfârșit de privatizare în Ungaria

 
USL a preluat tot ce a negociat PDL cu FMI, ba a mai plusat, ca să bage bani din privatizări în refacerea pensiilor și salariilor, și încă și retroactiv.


Ștafeta jafului trece de la PnL la PDL, apoi la USL - cazul Transelectrica

Dupa ce Transelectrica a fost bine perpelita si rumenita prin vanzarea repetata de pachete minoritare de actiuni este gata acum pentru a-i fi aplicata lovitura de gratie. Si asta se va face, cel mai probabil, nu prin vanzarea altui pachet minoritar, lucru care ar putea starni furia populara, ci printr-o majorare de capital. Exemplul “privatizarii” Petrom este viu in mintea noastra. Acolo s-a utilizat aceeasi schema de jaf. A fost vandut un pachet minoritar de actiuni, ca sa nu bata la ochi, iar apoi, printr-o majorare de capital, la care statul, evident, nu a participat, OMV a devenit actionar majoritar. Si efectele se vad astazi in monopulul detinut de compania austriaca asupra pretului carburantilor proveniti din subsolul Romaniei.

Cum au fost distruse sistemele de irigaţii

În multe cazuri, organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii (OUAI) au intrat în faliment şi ANAF le-a executat silit, scoţând la licitaţie instalaţiile de irigat. Anul trecut, ANAF a scos la licitaţie încă o parte din activele OUAI Vameş, din zona comunei Piscu, după ce anterior fuseseră licitate instalaţiile din zona localităţilor Şendreni, Braniştea şi Vameş. Aşa au dis­părut instalaţiile de irigat de pe un segment de 40 km din Lunca Siretului. În urma executării silite, statul nu se alege cu mare lucru. Spre exemplu, clădirea Staţiei de Pompare SPP 22 era vândută la preţul de 5.998 lei, iar cei 22.972 m de reţea de ­conducte îngropate la preţul de 7,9 lei/m.

Invocarea și aplicarea legii ca instrument de sabotaj economic. Asta, mai încoace. După 1990 s-a lucrat pe față.

Ofensiva Gazprom în România. Cum acţionează ruşii şi ce-i interesează

Poate cel mai important aspect al ofensivei Gazprom în România este cel legat de Petrom. Încă de la privatizarea din 2004 s-a speculat că în spatele OMV ar fi, de fapt, Gazprom care ar controla compania austriacă prin mai multe firme situate în paradisuri fiscale. Zvonurile nu au fost niciodată confirmate însă, recent, preşedintele Camerei de Comerţ România – Rusia Mihai Macsim a afirmat că Gazprom ar fi interesată să cumpere Petrom de la OMV şi că ruşii şi austriecii ar fi avut discuţii în acest sens. Niciun oficial din partea vreuneia dintre cele două companii nu a confirmat existenţa discuţiilor.

Clark, Podesta și Guvernul Ponta: Jocuri pe şest cu miză de şist

În lumea întoarsă pe dos în care viețuim, alba-i neagră și stânga dreaptă. Ponta și Antonescu categorisesc instituții stărine, credibile și prestigioase drept agenți stăini cu simbrie la Băsescu, în timp ce ei înșiși fac din pirații multinaționalelor petroliere consilierii și oamenii lor de încredere. Poate, până una-alta, deznodământul poveștii cu moratoriumul ne va da și nouă de ințeles cui “nu ne vindem țara”, și cui i-o dăm pe gratis. Sau, pardon, cui i-o dăm în schimbul peșcheșului pentru aleși, și în schimbul umbrei de susținere internațională de care guvernul Ponta are atât de disperată nevoie.

Transferul de "suveranite"

În momentul în care o ţară acceptă controlul Comisiei Europene asupra bugetului propriu, este cum nu se poate mai limpede că în vecii vecilor nu va mai putea investi în dezvoltare, ci va fi condamnată să rămână piaţă de desfacere pentru puternicii Uniunii Europene. Or, din păcate, nu i-am auzit pe vreunii dintre guvernanţi să afirme că se vor împotrivi acestui adevărat cutremur. Presiunile enorme ale Comisiei Europene asupra României sunt cauzate de necesitatea obedienţei totale a conducătorilor faţă de Germania, ceea ce ar însemna pentru Merkel un vot în plus la marea reuniune din decembrie, la care aceasta va solicita un nou tratat al Uniunii Europene, care să conţină condiţii mult mai aspre legate de suspomenita suveranitate. Minima luciditate ar trebui să-i îndemne pe conducătorii României să nu pună umărul la instaurarea hegemoniei germane, ci să fie alături de cei care se împotrivesc acesteia. Măcar, de această parte a baricadei vom putea să fim, din start, parteneri cu drepturi egale, nu slugi proaste.

PORTIŢĂ LEGALĂ. Cum vor producătorii din UE să scape de restricţia de a vinde becuri cu filament




După ce Uniunea Europeană a interzis comercializarea becurilor incandescente cu filament, pe motiv că nu sunt în favoarea consumului responsabil de energie, producătorii s-au gândit să le schimbe denumirea din "becuri pentru uz casnic" în "becuri pentru uz industrial”. Potrivit Daily Mail, restrcţia a fost aplicată iniţial pentru becurile de 100 Waţi, apoi pentru cele de 60 Waţi, iar de la 1 septembrie ar urma să intre în vigoare şi interdicţia privind vânzarea becurilor de 40 Waţi, adoptată duminică. Legislaţia UE permite marilor magazine să vândă becuri incandescente, cu condiţia ca pe ambalaj să se precizeze că acestea sunt destinate uzului industrial. Supermarketurile au scos deja din rafturi clasicele becuri cu filament. Totuşi, ele pot fi cumpărate în continuare de pe internet sau din magazinele de accesorii electrice, la preţuri uşor mai ridicate decât în supermarket.

De ce se feresc liderii UE să spună cuvântul cu "F" în problema crizei euro

Ceea ce spun Merkel şi Asmussen, mai mult sau mai puţin răspicat, este că euro va fi salvat prin crearea unei Europe federale. Motivele pentru care politicienii se feresc de acest termen, federalism, sunt greu de înţeles, potrivit BBC, dat fiind că federalismul nu este o dogmă, precum marxismul. Fostul premier britanic Margaret Thatcher a înţeles în urmă cu mult timp că euro nu avea cum să funcţioneze decât prin federalizarea Europei. În octombrie 1990, ea spunea în parlamentul britanic că "uniunea economică şi monetară nu este decât o portiţă către Europa federală, iar noi respingem categoric această variantă".

Până în anul 2020 circa un milion de fermieri vor trebui să abandoneze agricultura de subzistenţă

Pâi, da, că din 2014 rezidenţii UE pot cumpăra terenuri arabile fără restricţii ("pe persoană fizică"). Acum pot doar dacă au firme cu obiect de activitate agricultură sau zootehnie.

Rus: Stroe mi s-a părut un smecheraş

Loteria Română nu va mai contribui la finanțarea culturii

Anti-elita românească post-decembristă. Origini, manifestări și “sinucidere politică”

5 trucuri prin care Facebook te păcăleşte să-ţi dai datele personale

Rusia, printre puţinele ţări unde cheltuielile militare cresc în criză

Raport: Germania şi Rusia ar putea pune capăt dominaţiei SUA

Monday, August 27, 2012

The Man in the Moon came down too soon

Via Prioritate de Dreapta




THE MAN IN THE MOON CAME DOWN TOO SOON

JRR Tolkien

The Man in the Moon had silver shoon,
And his beard was of silver thread;
With opals crowned and pearls all bound
About his girdlestead,
In his mantle grey he walked one day
Across a shining floor,
And with crystal key in secrecy
He opened an ivory door.

On a filigree stair of glimmering hair
Then lightly down he went,
And merry was he at last to be free
On a mad adventure bent.
In diamonds white he had lost delight;
He was tired of his minaret
Of tall moonstone that towered alone
On a lunar mountain set.


Hе would dare any peril for ruby and beryl
To broider his pale attire,
For new diadems of lustrous gems,
Emerald and sapphire.
He was lonely, too, with nothing to do
But stare at the world of gold
And hark to the hum that would distantly come
As gaily round it rolled.

At plenilune in his argent moon
In his heart he longed for Fire:
Not the limpid lights of wan selenites;
For red was his desire,
For crimson and rose and ember-glows,
For flame with burning tongue,
For the scarlet skies in a swift sunrise
When a stormy day is young.

He'd have seas of blues, and the living hues
Of forest green and fen;
And he yearned for the mirth of the populous Earth
And the sanguine blood of men.
He coveted song, and laughter long,
And viands hot, and wine,
Eating pearly cakes of light snowflakes
And drinking thin moonshine.

He twinkled his feet, as he thought of the meat,
Of pepper, and punch galore;
And he tripped unaware on his slanting stair,
And like a meteor,
A star in flight, ere Yule one night
Flickering down he fell
From his laddery path to a foaming bath
In the windy Bay of Bel.

He began to think, lest he melt and sink,
What in the Moon to do,
When a fisherman's boat found him far afloat
To the amazement of the crew,
Caught in their net all shimmering wet
In a phosphorescent sheen
Of bluey whites and opal lights
And delicate liquid green.

Against his wish with the morning fish
They packed him back to land:
'You had best get a bed in an inn', they said;
'The town is near at hand'.
Only the knell of one slow bell
High in the Seaward Tower
Announced the news of his moonsick cruise
At that unseemly hour.

Not a hearth was laid, not a breakfast made,
And dawn was cold and damp.
There were ashes for fire, and for grass the mire,
For the sun a smoking lamp
In a dim back-street. Not a man did he meet,
No voice was raised in song;
There were snores instead, for all folk were abed
And still would slumber long.

He knocked as he passed on doors locked fast,
And called and cried in vain,
Till he came to an inn that had light within,
And tapped at a window-pane.
A drowsy cook gave a surly look,
and 'What do you want?' said he.
'I want fire and gold and songs of old
And red wine flowing free!'

'You won't get them here', said the cook with a leer,
'But you may come inside.
Silver I lack and silk to my back -
Maybe I'll let you bide'.
A silver gift the latch to lift,
A pearl to pass the door;
For a seat by the cook in the ingle-nook
It cost him twenty more.

For hunger or drouth naught passed his mouth
Till he gave both crown and cloak;
And all that he got, in an earthen pot
Broken and black with smoke,
Was porridge cold and two days old
To eat with a wooden spoon.
For puddings of Yule with plums, poor fool,
He arrived so much too soon:
An unwary guest on a lunatic quest
From the Mountains of the Moon.

Sunday, August 26, 2012

Ce spune Geoană e identic cu ce spune Ungureanu - monopol pepeisto-socialist în UE

Via Prioritate de Dreapta





Geoană (azi, pe blog):

Dreapta democratica trebuie sa-si asume rolul sau intr-o noua alianta reintarita cu stanga impotriva unor pericole reale

Asa cum spuneam si anul trecut, cred ca dreapta democratica trebuie sa-si asume rolul sau intr-o noua alianta reintarita cu stanga impotriva unor pericole reale si sa evite astfel impreuna un esec major al modelului european, din care sa piarda toata lumea. Nu sugerez omogenitate ideologica, ci o competitie cu reguli si cu un teren neutru, esential pentru o buna societate democratica.

Ungureanu (martie 2012):

"Cred că e cazul să avem un Consiliu European extraordinar, în care să discutăm foarte sincer ce se întâmplă, cum putem reacţiona pentru a susţine politicile pro-europene, în aşa fel încât asemenea cazuri care erodează politica europeană să nu ţină captive politicile de integrare. /.../ Cred că este cazul să discutăm franc cum reacţionează Europa politică la creşterea influenţei electorale a extremei drepte. Nu mi se pare indecent să recunoaştem problema, să o expunem şi să căutăm soluţii la nivelul statelor membre".
 

2 comentarii:

Riddickspunea...
Șoarecii încep să chițăie când simt că a intrat nevăstuica în galerie. ;-)
Riddickspunea...
Evident, Geoană se referă la "dreapta" PPE când spune "dreapta democratică".

Saturday, August 25, 2012

Au trecut neobservați de politicieni 95 de ani de la Mărășești (august 1917)

Via Prioritate de Dreapta




Căcărău : "Nu-mi dădeam demisia imediat nici dacă Băsescu câștiga la referendum"

Noi indicății pentru USL de la Vocea Rusiei

De ce se bagă UE în trebile noastre interne? Dublul standard şi jumătatea de măsură

Dan Voiculescu, printre cei interesaţi de preluarea Oltchim

Manelistul Nicolae Guță a picat BAC-ul la 45 de ani, cu nota 1 la Limba română

"Specific cultural țigănesc": cadavru descompus expus în "vitrina” unui cavou din Iaşi

Vezi cum arată cu adevărat reşedinţa de protocol pregătită pentru retragerea lui Băsescu (pamflet)

Frecţie cu Diana la un picior de lemn... PROFITORUL WESLEY CLARK ÎI IMBATĂ CU APĂ CHIOARĂ PE LUZĂRII USL!

Făcătura de stânga-dreapta-centru a securistului prost Dan Voiculescu s-a borşit

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a creat o dizidenţă împotriva lui Crin Antonescu. Acesta susţine readucerea în fruntea PNL a fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu. El îl acuză pe Bretonat că a cedat presiunilor lui Dan Voiculescu, Relu Fenechiu şi ale altor indivizi cercetaţi penal. Totodată, este învinuit că a pus PNL la cheremul baronilor locali ai PSD şi a divizat partidul, pentru satisfacerea unor interese personale şi de grup. O parte din PNL susţine reluarea colaborării cu PDL şi ruperea USL. Şi în PSD au apărut oponenţi ai lui Victor Ponta, care şi-au propus înlocuirea acestuia  din fruntea partidului. Există nemulţumiţi care ameninţă cu părăsirea formaţiunii pentru a trece la PDL, în vederea constituirii unei alte majorităţi parlamentare. Traseiştii din UNPR analizează posibilitatea de reluare a colaborării cu PDL, astfel ca, împreună cu UDMR, să sprijine banda băsistă în formarea altui guvern, pînă cel tîrziu la sfîrşitul lunii octombrie a.c.

"România moluscă". Generalul (r) Mircea Chelaru vrea un preşedinte “arbitru pe fază”

În respiraţia continentală, în familia umanităţii prezente, ţara mea, ţara milioanelor de români creatori de civilizaţie şi parcurs istoric continuu, este declasificată, declasată şi surclasată datorită unei destrăbălate rânduieli. Când am constatat că declinul nu este un accident, ci o stare depresivă ireversibilă, am pus cuvântul în mişcare. Nu am reuşit aproape niciodată să ne rânduim omeneşte, cu reguli şi norme respectate din interior. Am copiat, am împrumutat, am lăsat să ni se pună pe legea pământului tot soiul de invenţii fistichii, care ne-au desrădăcinat comportamentul public. Rateul social explică eşecul economic. De când ne cunoaştem, ca popor sau naţiune de sine stătătoare ne plângem de sărăcie, de trădare, de asuprire, de… ce anume vreţi să mai adaug? Că merge, oricum…

Cine este în spatele scumpirii benzinei la OMV ? Guvernul incompetent USL

Este o "avanpremiera" la ce a anuntat acest incompetent guvern USL ca va face, cu privire la marirea accizelor. Dupa ce au secatuit resursele bugetare cu referendumul facut pentru moftul lui Dormeo sa se vada la Cotroceni, dupa ce trei luni de zile nu au luat nici macar o masura economica , sacalii incompetenti care "guverneaza" tara, si-au dat seama ca accizarea produselor petroliere a ramas singura sursa sigura de bani. Bugetul e gol si nu mai au de unde sa se imprumute. Nu uitati ca jumatate din pretul la pompa sunt accize. Jigodiile nu stiu sa guverneze decat prin spolierea populatiei. Si din prostie si incompetenta si din hotie.

Al IV-lea Reich (europeist, de data asta) îl omagiază pe Clăpăug pentru 23 august 1944

Este regretabil în orice caz că românii, care au privilegiul ca Regele lor să fie în viaţă şi, în plus, să trăiască în ţară, nu folosesc prilejul zilei de 23 August pentru a-i aduce un omagiu. Adesea nici monarhiştii declaraţi nu au curajul să se manifeste deplin ca să nu deranjeze prea mult relaţiile cu preşedintele Băsescu. De fapt politicieni ca Teodor Paleologu, bunăoară, nu ar avea, aşa cum s-a văzut, nicio şansă, nici măcar în propriul partid, fără susţinerea lui Traian Băsescu şi, de aceea, pun ei înşişi surdină sentimentelor monarhice, cultivând cu o rău ascunsă disperare ”pleaşca” care li s-a oferit la un moment dat.

Despre motivele depăşirii liniei Nistrului

Vedeți în ce stare de decadență se găsește conducerea acestui Stat, dacă se găsesc între conducători oameni cu o astfel de mentalitate, care ne cer să lăsăm pe nemți să se bată și noi să așteptăm de la englezi Basarabia și Bucovina. Se înșeală cine crede ca ne-ar fi dat cineva Basarabia și Bucovina, dacă nu ne-am fi bătut pentru ele cu rușii. Ba poate că atunci ne-ar fi intors foaia și ne-ar fi spus că am făcut o rea politică, pentru că nu ne-am bătut.

Nineaca cu .....trei iezi

Pentru R. Moldova acest lucru echivalează cu amputarea statală, o premisă pe care cel puţin deocamdată nici măcar Voronin, cît a fost Preşedinte, nu a avut curajul să o îmbrăţişeze!!!! Punctul de vedere al Germaniei, reafirmat fără echivoc la Chişinău de Cancelarul Merkel, ar trebui să dea fiori reci pe spinarea politicienilor României, dacă acestora le mai pasă vreun pic de soarta ţării pe care o conduc abulic şi o spoliază metodic. Succesul obţinut de Rusia care, în urma unei acţiuni militare, a creat şi recunoscut statalitatea unor regiuni aparţinînd statelui suveran Georgia, este ecoul politicii susţinută de SUA şi Germania, care a dus la apariţia entităţii statale numită Kosovo pe teritoriul statului european numit Serbia! Dacă această linie politică, care are la un capăt Rusia, la celălalt SUA, iar la mijloc Germania, ca piloni de susţinere, nu este o construcţie a imaginaţiei, atunci declaraţiile şi discursurile tot mai insistente ale Budapestei privind susţinerea autonomiei unui entităţi cvasi-statale pe teritoriul României nu mai sunt "exaltări" şi "exagerări" ale extremismului politic maghiar, ci anunţuri oficiale ale unor intenţii care nu mai aşteaptă decît semnalul pentru a se realiza. De altfel, condiţiile au fost în cea mai mare parte realizate deja, pe teren, cu concursul larg şi fără nici un fel de reacţie de contracarare, cel puţin în ultimii zece ani, din partea celor care au reprezentat autoritatea statală a României.

André Glucksmann: Schimbări deconcertante se petrec la frontierele Europei, precum ciocnirea de rău augur între stalinism și vechiul naționalism european, în Ungaria sau România

Dupa cum stie toata lumea, un omolog al zilelor noastre ar fi o uniune europeana a energiei. In schimb, Germania a decis sa inceapa tranzitia catre energie regenerabila pe cont propriu, ignorand dimensiunea europeana. Fiecare negociaza individual cu Rusia pentru petrol si gaze, Germania a semnat un acord pentru constructia conductei de la Marea Baltice in pofida rezistentei Poloniei si Ucrainei, iar Italia este implicata in conducta South Stream, prin Marea Neagra.

Ucraina le dă peste nas eurocraților

"Integrarea cu orice preţ, în schimbul suveranităţii, a concesiilor economice sau teritoriale, sau prin acceptarea ingerinţei în afacerile interne, este o cale pe care nu am acceptat-o şi nu o vom accepta", a spus Ianukovici în discursul susţinut cu ocazia Zilei Independenţei. "O ţară liberă, la fel ca şi o persoană liberă, poate comite erori sau suferi înfrângeri. Dar întotdeauna va avea posibilitatea unei victorii în viitor", a adăugat el.

Forţele de securitate belaruse, antrenate în Germania

UE "nu știe" dacă Hezbollah este o organizație teroristă

Mărturia şocantă a unui american în Grecia: O monedă unică într-o ţară care nu produce nimic e un dezastru

"Naşa” - Merkel, şefa Mafiei: o carte incendiară despre cancelarul german

Declinul sindicatelor la nivel european

Friday, August 24, 2012

Sunt sătul de Europa !

Via Prioritate de Dreapta


479795_415427235160827_1917168091_nSi nu pot sa o repet destul: m-am saturat!

Sunt satul de ipocrizia unor asa zisi domni, care ne tot invata de cateva decenii incoace cum trebuie sa traim. Sunt satul de valorile lor, pe care ei ni le impun, desi nici macar ei nu le respecta. Sunt satul sa mi se spuna ca modul in care au trait parintii, bunicii, stramosii mei, este gresit, ca Dumnezeul meu este gresit si ca tara mea nu este a mea.


Sunt satul sa vad tigani burtosi petrecand in curtile manastirilor, doar pentru ca asa vor ei. Sunt satul sa le tolerez excesele, mizeria, si sa privesc cu dezgust in alta parte, pentru simplul fapt ca si ceilalti o fac.


Sunt satul sa ii tolerez pe tigani cu furturile, inselaciunile, infraciunile lor de tot soiul, pentru ca Europa imi spune ca trebuie sa o fac, in timp ce Europa (prin vocile parlamentarilor) emit legi care cer renegociere tratatului de aderare al Romaniei, in asa fel incat ei sa poata expulza tiganii dupa bunul lor plac.


M-am saturat sa vad cum trebuie sa ne justificam toate deciziile politice interne unor politruci trimisi de Bruxelles, pe care, printre altele, tot noi ii platim. Tot noi ii tinem in fotoliile lor moi, cu salariile lor de mi de Euro si cu scutirile lor de taxe. Si asta doar pentru a veni si a ne predica valori, pe care nici ei nu le respecta.


Eu de ce sa platesc taxe, daca ei nu o fac?


Cand am ajuns eu sclavul lor? Cand am acceptat sa ii urc pe acest piedestal, pentru a le asculta apoi minciunile?


Sunt satul sa ii vad cum accepta amestecul guvernului maghiar in Romania, cum il preaslavesc, ca pe o valoare a multiculturalismului, in timp ce eu, care vreau doar tara stramosilor mei, sunt infierat ca xenofob. Sunt satul sa fiu pus la perete de oameni platiti si din taxele mele si sa fiu obligat sa asist cum altii sfasie trupul Romaniei, pentru care bunicii si strabunicii nostri si-au lasat sangele si chiar oasele.


Asa ca, domnilor europeni, eu vad doar urmatoarele posibilitati:

  1. Ne acceptati asa cum suntem, cu bunele si cu relele. Atata timp cat ne acceptati banii, care va platesc salariile si va mentin stilul aristocrat de viata, taceti din gura, ingenunchiati in fata acestui popor si multumiti-i.
  2. Renegociem trataul de aderare. Acceptam sa ne trimiteti tiganii inapoi, dar nu va mai platim nici un ban. Ne vrem minele, petrolul, pamantul, pe care vi l-am daruit, inapoi!
  3. Iesim din UE! Terminam acest balci, si aceasta mascarada infecta. Parasim odata pentru totdeauna aceste pseudo-valori si ne intoarcem la valorile parintilor nostri. Uitam de multiculturalism odata pentru totdeauna si ne aducem aminte de ce am rezistat ca un neam crestin-ortodox la rascrucea dintre atatea imperii si ne indreptam din nou coloana. Si ne vrem minele, petrolul, pamantul, pe care vi l-am daruit, inapoi!