Caracudei eurobăsiste n-o să-i vină să creadă când USL şi ARD vor încinge Periniţa la revizuirea Constituţiei (cu regionalizare) şi-or să-i cheme la referendum, după ce CCR (cu majoritate eurobăsistă) va admite eliminarea pragului de validare. Va ajunge să se pronunţe CCR doar dacă vreun parlamentar PDUSL va contesta modificarea legii, la mişto, sau dacă va fi o contestaţie de la PP-DD (da' poate bagă vreo OUG, şi nu mai e cazu').
Altfel, hăulituri d-astea preelectorale, nu mă impresionează, i-am citit demult.
Opţiuni electorale 2012: o clică de kominternişti “de stânga”, o clică de kominternişti “de dreapta” şi un SRL
Dupa aceasta plaga care a facut ravagii, nu este de mirare ca ciuma rosie, care ar fi trebuit sa zaca pentru totdeauna in tomberonul istoriei, a fost perceputa de romani ca o raza de speranta, dupa cum s-a vazut la alegerile locale. Kominternistii rosii straini de Romania, care au distrus tot ce n-au putut fura in acesta tara, au aparut ca niste izbavitori. Ironic, nu?
Sistemul bancar şi crizele capitalismului
În România, la graniţa dintre milenii, a devenit un „sport naţional" să te împrumuţi de la bănci. Banii împrumutaţi folosiţi în consum, în investiţii falimentare sau transferaţi în străinătate s-au epuizat repede şi, logic, s-a ajuns în fundul sacului. Pentru a se salva cele 41 de bănci din România, în frunte cu B.N.R., „au înghiţit" după unele informaţii demne de încredere cam 80% din banii împrumutaţi de la organismele financiare mondiale... ca nu cumva să avem bancheri şomeri. Şomeri sunt muncitorii sau intelectualii. Şi îndeosebi tinerii. Că doar n-o să vedem bancheri „la munca de jos".Căderea României în post-democraţie, după 9 decembrie
Ce înseamnă "post-democraţie"? Acest termen a fost folosit şi explicat în 2004 de către sociologul britanic Colin Crouch, ca un fenomen strâns legat de neoliberalism. Este vorba în principal de o societate democratică care şi-a pierdut spiritul democratic, unde alegerile, dezbaterile, influenţa societăţii civile, reprezentativitatea în structurile de conducere ale statului au devenit pure formalităţi în care cetăţenii nu mai sunt implicaţi cu adevărat. Şi mai important, postdemocraţia este un fenomen unde aparent regulile democratice există încă, însă ele sunt constant subminate de către o elită politică şi economică de tip aristocratic.
Cotroceniul vrea "îmbunătăţirea infrastructurii", să poată OMV sa exporte gaze româneşti
Bogdan Manoiu, Consilier Prezidential pentru Relatii Internationale si Politici Europene : "Declansarea unei proceduri de infringement de catre Comisia Europeana arata, in primul rand, slaba pregatire a unui stat membru. Guvernul ar trebui sa se angajeze sa-si imbunatateasca infrastructura intr-un timp foarte scurt. Insa masurile vor trebui corelate cu capacitatea efectiva de finantare. Comisia Europeana este receptiva si binevoitoare in cazul in care statul membru arata bunavointa. In mod cert, va exista si un impact economic."
Regionalizare contra naturii
In incheiere, sa ne oprim asupra unui teoretician al noii ordini, un model de sinceritate: “Nu putem sari spre un guvern mondial printr-un singur pas rapid… Preconditia pentru o eventuala si naturala globalizare este regionalizarea progresiva pentru ca ne deplasam catre unitati mai mari, mai stabile si mai cooperante”(Zbigniew Brzezinski)
Sejur gratuit din partea Partidului Comunist Chinez
Colegii de la Rompres, Mediafax, TVR, Antena 3, România TV se află în China în cadrul Programului "China după încheierea celui de-al 18-lea Congres Naţional al P.C. Chinez", organizat cu sprijinul Secţiei pentru Relaţii Internaţionale a Comitetului Central al PC Chinez.
5 comentarii:
Distrugerea națiunilor din UE
West Sussex Gazette:
Destruction of EU nations
Pe 13 iulie 1960, preşedintele francez, generalul de Gaulle, l-a convocat pe Alain Peyrefitte să vină şi să-l informeze despre maşinaţiunile Bruxellesului. Iată ce a spus Peyrefitte:
"Este sistemul Monnet. El constă tocmai în crearea de situaţii din care se poate scăpa doar prin creşterea dozei de supranaţionalitate. Fiecare nouă dificultate ne duce într-un mecanism care ne împinge un pic mai departe spre un stat federal şi mai slăbește guvernele naţionale".
Cu alte cuvinte, împreună cu regionalizarea şi privatizarea, sistemul Monnet este un instrument pentru distrugerea naţiunilor din Europa. Îl putem vedea acum, în toată splendoarea sa, cu oameni nealeşi care înlocuiesc guvernele democratice în Grecia şi Italia, şi Germania dând tonul.
La începutul anilor '90, când au început discuțiile privind uniunea monetară, cei care au ştiut despre astfel de lucruri au explicat de ce nu ar funcţiona, dar cu toate acestea federaliştii au mers mai departe.
Intenţia lor era de a crea tocmai acea situaţie la care s-a referit Peyrefitte în cadrul discuției sale cu de Gaulle; obiectivul lor este de a finaliza procesul de transformare a ţărilor din UE din naţiuni libere și suverane în provincii dependente ale unui stat totalitar.
Peyrefitte a scris despre întâlnirea sa cu de Gaulle în aceeaşi zi, astfel că, deşi cartea sa a fost publicată abia în 1994, pasajul citat mai sus a fost scris cu mai mult de cincizeci şi doi de ani în urmă.
Cât va trebui să mai așteptăm până când cei învestiți cu autoritate ne vor spune adevărul ?
* * *
De Gaulle sur les journalistes : « le parti de l’étranger, contre le parti de la nation »
De Gaulle, cité par Peyrefitte
« Peyrefitte, je vous supplie de ne pas traiter les journalistes avec trop de considération. Quand une difficulté surgit, il faut absolument que cette faune prenne le parti de l’étranger, contre le parti de la nation dont ils se prétendent pourtant les porte-parole. Impossible d’imaginer une pareille bassesse – et en même temps une pareille inconscience de la bassesse.
Vos journalistes ont en commun avec la bourgeoisie française d’avoir perdu tout sentiment de fierté nationale. Pour pouvoir continuer à dîner en ville, la bourgeoisie accepterait n’importe quel abaissement de la nation. Déjà en 40, elle était derrière Pétain, car il lui permettait de continuer à dîner en ville malgré le désastre national. Quel émerveillement ! Pétain était un grand homme. Pas besoin d’austérité ni d’effort ! Pétain avait trouvé l’arrangement. Tout allait se combiner à merveille avec les Allemands. Les bonnes affaires allaient reprendre. Bien sûr, cela représente 5% de la nation, mais 5% qui, jusqu’à moi, ont dominé. La Révolution française n’a pas appelé au pouvoir le peuple français, mais cette classe artificielle qu’est la bourgeoisie. Cette classe qui s’est de plus en plus abâtardie, jusqu’à devenir traîtresse à son propre pays.
Bien entendu, le populo ne partage pas du tout ce sentiment. Le populo a des réflexes sains. Le populo sent où est l’intérêt du pays. Il ne s’y trompe pas souvent. En réalité, il y a deux bourgeoisies. La bourgeoisie d’argent, celle qui lit Le Figaro, et la bourgeoisie intellectuelle, qui lit Le Monde. Les deux font la paire. Elles s’entendent pour se partager le pouvoir. Cela m’est complètement égal que vos journalistes soient contre moi. Cela m’ennuierait même qu’ils ne le soient pas. J’en serais navré, vous m’entendez ! Le jour où Le Figaro et l’Immonde me soutiendraient, je considérerais que c’est une catastrophe nationale ! »
http://www.fdesouche.com/203739-de-gaulle-sur-les-journalistes-le-parti-de-l%E2%80%99etranger-contre-le-parti-de-la-nation
Thierry Wolton (2007)
Ilie Şerbănescu : De ce programele USL şi ARD seamănă ca două picături de apă
Legi împotriva Legii (I)
Legi împotriva Legii (II)
Legi împotriva Legii (III)
Vladimir Tismăneanu :
O fantasmă numită Dan Diaconescu
Ce se poate face? In primul rand, este important sa se identifice pericolul, sa nu fie minimalizat. Apoi, partidele democratice trebuie sa inteleaga ca fundamentele constitutionale ale tarii nu pot fi zguduite fara consecinte dezastruoase. Este nevoie de responsabilitate, bun simt, refuz al demagogiei si asumare a unor politici sociale si economice eficiente, care sa fie explicate cat mai clar electoratului.
Geoană :
Dreapta democratica trebuie sa-si asume rolul sau intr-o noua alianta reintarita cu stanga impotriva unor pericole reale
Asa cum spuneam si anul trecut, cred ca dreapta democratica trebuie sa-si asume rolul sau intr-o noua alianta reintarita cu stanga impotriva unor pericole reale si sa evite astfel impreuna un esec major al modelului european, din care sa piarda toata lumea. Nu sugerez omogenitate ideologica, ci o competitie cu reguli si cu un teren neutru, esential pentru o buna societate democratica.
Ungureanu :
"Cred că e cazul să avem un Consiliu European extraordinar, în care să discutăm foarte sincer ce se întâmplă, cum putem reacţiona pentru a susţine politicile pro-europene, în aşa fel încât asemenea cazuri care erodează politica europeană să nu ţină captive politicile de integrare. /.../ Cred că este cazul să discutăm franc cum reacţionează Europa politică la creşterea influenţei electorale a extremei drepte. Nu mi se pare indecent să recunoaştem problema, să o expunem şi să căutăm soluţii la nivelul statelor membre".
PDL :
Partidele şi organizaţiile de orientare creştină trebuie să ia iniţiativa şi să-şi asume rolul istoric de a avansa integrarea europeană, aşa cum în secolul XX au luptat împotriva extremismului de dreapta sau de stânga. Aceasta poate fi noua lor identitate europeană comună.
Creşterea economică din a doua jumătate a secolului XX în vestul Europei a fost susţinută şi de existenţa unui plan împărtășit de toate partidele, care a ghidat evoluţia UE.
Criza euro a arătat deficienţele aranjamentului instituţional prezent în UE.
În statele membre mişcări populiste proliferează pe fondul slăbiciunii partidelor tradiţionale şi importanţei tot mai mari pe care o are Bruxelles-ul în deciziile economice.
Este nevoie ca Europei să-i fie prezentat un nou plan, care să-i ghideze dezvoltarea viitoare. Trebuie să fie clar pentru toţi că uniunea monetară nu poate supravieţui fără o uniune fiscală, care să ducă spre o integrare mai amplă şi mai largă.
Acest plan trebuie acceptat şi de populaţie. El trebuie explicat clar şi arătat drept o cale de dezvoltare spre o societate liberă şi cu instituţii transparente.
Chestiunea integrării europene va reprezenta tema faţă de care se vor poziţiona partidele politice din Europa în acest început de secol XX. Se vor crea două fronturi: pro şi contra integrării. Este important ca frontul pro să se constituie într-o coaliţie capabilă să învingă actorii contra.
Politica românească: scenetă în două acte care se repetă la nesfârșit
http://riddickro.blogspot.ro/2012/09/care-or-fi-partidele-democratice.html
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri la România TV că nu va negocia cu Dan Diaconescu şi PP-DD varianta formării guvernului după alegerile parlamentare.
''Nu am negociat niciodată şi nu am ce negocia cu Dan Diaconescu, cu atât mai puţin formarea unui guvern. În acelaşi timp, toate partidele parlamentare trebuie să stea la masă în prima zi ca să stabilească, dacă nu altceva, conducerea Camerelor, conform algoritmului constituţional. Asta o vom discuta, dar nu guvern cu domnia sa'', a afirmat copreşedintele ARD.
Liderul democrat-liberal a spus şi de ce nu va negocia cu PP-DD.
''Pentru că nu pot să mint. Cum pot să vin în faţa poporului să-i spun că-i dau 20.000 de euro şi lucruri de genul ăsta?'', a spus Blaga.
Întrebat dacă, în cazul în care USL va obţine la alegerile parlamentare 49% şi PDL peste 20%, va înainta oficial o propunere PNL pentru formarea guvernului, Blaga a răspuns ''garantat da''.
http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/158633-Vasile-Blaga-Nu-negociez-cu-PPDD-formarea-unui-guvern.html